Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μπερσίμης: Εξαιρετική η σύμβαση για τα ιατροτεχνολογικά

22/8/2017 12:27:52 μμ
Τι είπε για τους φαρμακοποιούς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Υλοποιήσαμε μια εξαιρετική σύμβαση τον περασμένο Ιανουάριο, επ' ωφελεία όλων: των ασφαλισμένων, των φαρμακοποιών αλλά και του Οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, σε συνέντευξή του στο onmed.gr, σχετικά με τη σύμβαση για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα σκευάσματα ειδικής διατροφής και τα αναλώσιμα που υπογράφτηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.).


Κατά τον ίδιο η σύμβαση είναι εξαιρετική για τους εξής λόγους: ο ασφαλισμένος προστατεύεται και δεν προπληρώνει ό,τι αγοράσει, τα φαρμακεία εξορθολογίζουν την όλη δαπάνη, ενώ σημειώνει ότι έχουν αυξήσει τον τζίρο τους κατά 2 εκατ. ευρώ το μήνα (συνολικά), και τέλος ελέγχεται η ποιότητα (π.χ. στα διαγνωστικά προϊόντα).


Ο κ. Μπερσίμης παραδέχτηκε φυσικά την καθυστέρηση που υπήρξε στο θέμα των πληρωμών των φαρμακοποιών, η οποία ήταν αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου συστήματος εκκαθάρισης, ωστόσο επεσήμανε πώς τα προβλήματα αποκαθίστανται και μέσα στο φθινόπωρο ο Οργανισμός θα είναι κανονικά εμπρόθεσμος.

Εξοικονόμηση από τα αναλώσιμα διαβήτη

Ο κ. Μπερσίμης υποστηρίζει την εν λόγω σύμβαση (και γενικά τις συμβάσεις με τους παρόχους) και για την εξοικονόμηση που θα επιφέρει στο σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα αναλώσιμα του διαβήτη, τα οποία ανέρχονταν σε 90 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2016 και 2015 και σήμερα έχουν μειωθεί στα 60 εκατ. ευρώ, «πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα υπάρξει μια εξοικονόμηση της τάξης του 30% για τις περισσότερες κατηγορίες».

Σπεύδει βέβαια να τονίζει ότι αυτό θα γίνεται πάντα με την προϋπόθεση να μην πληγούν οι διαβητικοί αλλά και όλοι ασθενείς,που αποτελεί και το κυρίαρχο μέλημα της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Κανένας μη συμβασιοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ πάροχος

Ουσιαστικά ο άμεσος και φιλόδοξος στόχος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ είναι να μην υπάρχει κανένας μη συμβασιοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ πάροχος στο χώρο της υγείας ανά την επικράτεια, μέχρι το τέλος του έτους.

«Με αυτόν τον τρόπο θα είναι όλοι κερδισμένοι: οι ίδιοι οι ασθενείς, οι πάροχοι αλλά και η δημόσια υγεία, όπως και τα οικονομικά της υγείας φυσικά», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι οι συζητήσεις με τα Κέντρα Αποκατάστασης και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ αναμένονται γόνιμα αποτελέσματα τόσο με τους Οπτικούς - Οπτομέτρες όσο και με την Ειδική Αγωγή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών