Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μπασκόζος: Απαιτείται η καλλιέργεια ενός νέου ερευνητικού ήθους

22/3/2018 11:09:42 πμ
Ο γενικός γραμματέας μίλησε για την αξία των κλινικών μελετών και της έρευνας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου COMBACTE για τις κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα. Σκοπός του ευρωπαϊκού αυτού δικτύου είναι η δημιουργία κέντρων αριστείας για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών.


Ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε στην αξία των κλινικών μελετών και της έρευνας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη χρησιμότητα αυτών για τη χώρα μας, όσον αφορά την ανάπτυξη των υποδομών, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, την αναστροφή του braindrain, με αύξηση του κύκλου εργασιών και των εσόδων για τη χώρα.


Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι απαιτείται η καλλιέργεια ενός νέου ερευνητικού ήθους με χαρακτηριστικά την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα και τη διακοπή των αδιαφανών σχέσεων μεταξύ εταιρειών, λειτουργών υγείας και πολιτικών προσώπων, υπογραμμίζοντας ότι: «στο πλαίσιο αυτό δεν χωρούν αθέμιτες και επιθετικές πρακτικές προώθησης των φαρμακευτικών προϊόντων».


Σημαντική είναι η ανάγκη ανάπτυξης της έρευνας για νέα αντιβιοτικά, όπως επίσης και η διασφάλιση της ελεγχόμενης διάθεσης των αντιβιοτικών, με στόχο την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 21 χιλιάδες ασθενείς στην Κίνα






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό