Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μικρές προσδοκίες από τη νέα "τρόικα" του υπουργείου Υγείας

10/6/2014 1:47:39 μμ
Θα αποκατασταθούν οι αδικίες, ρωτάνε οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η νέα τριάδα του υπουργείου Υγείας προκάλεσε μία από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού που συζητήθηκε πολύ στις ώρες που ακολούθησαν. Γιατροί και φαρμακοποιοί όμως δεν έχουν και πολλές προσδοκίες για αλλαγή πολιτικής στην Υγεία.


Ο κολλητός φίλος του απερχόμενου υπουργού Υγείας, ο Μάκης Βορίδης καταλαμβάνει την ηλεκτρική καρέκλα της οδού Αριστοτέλους, έχοντας ως αναπληρωτή υπουργό τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος μετακομίζει από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο προέρχομενος από τον ΛΑΟΣ και στενός φίλος του 'Αδωνι, ο 50χρονος δικηγόρος Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης αναλαμβάνει το τιμόνι της Υγείας και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις καυτές πατάτες, όπως η μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών και οι μειωμένοι προυπολογισμοί του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, κ.λπ. Σύμβουλος του νέου υπουργού, τυπικά ή άτυπα, θα είναι σίγουρα η σύζυγός του η κα. Δανάη Μιχελάκου, η οποία είναι παιδίατρος.

Στο πλάι του νέου υπουργού Υγείας, ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πνευμονολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το χώρο της Υγείας, καθώς υπήρξε για χρόνια συνδικαλιστής αλλά και πρόεδρος νοσοκομείων. Κατά τη δεκαετία του 1980 και ως το 1996 διατέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β., Πρόεδρος του Νοσοκομείου "Ελπίς", Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Σωτηρία", Πρόεδρος του Νοσοκομείου "Αγία Όλγα" και Πρόεδρος του Νοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου". Τον Αύγουστο του 1996 έγινε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ και το 2000 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μάλιστα, ακόμα και ως αναπλ. υπουργός Εσωτερικών λάμβανε πρωτοβουλίες σε κομματικό επίπεδο για τα τεκταινόμενα στο υγειονομικό σύστημα. Ενδιαφέρον θα έχει πάντως η συνύπαρξη των δύο ανδρών στο υπουργείο Υγείας.

Η τριάδα συμπληρώνεται από τη δυναμική βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρο Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έχει διαφωνήσει δημόσια μέσω twitter με τις θέσεις που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ο ?δωνις Γεωργιάδης.

Σίγουρα τα μέλη αυτής της τρόικας θα εκφράζουν τις δικές τους τάσεις, ενώ οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας δεν βλέπουν καμία ουσιαστική αλλαγή, από την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Δ. Βαρνάβας σημειώνει όιτ η πολιτική υγείας θα είναι ίδια, καθώς ο νέος υπουργός Υγείας συγκαταλέγεται στους μνημονιακούς πολιτικούς, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης προτρέπει τον νέο υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει τις αδικίες απέναντι στον κλάδο.

Πηγή: ONMED.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο