Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μητρώο ιατροτεχνολογικών προϊόντων ετοιμάζει ο Ε.Ο.Φ.

22/5/2018 9:45:38 πμ
Καλούνται οι εταιρείες να καταχωρίσουν τα προϊόντα τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ενόψει της αναβάθμισης των συστημάτων και της επικαιροποίησης των αρχείων του Ε.Ο.Φ., ο Οργανισμός καλεί τους κατασκευαστές και εξουσιοδοτημένους αντιπρόσωπους, οι οποίοι διαθέτουν στην ελληνική αγορά ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Ι/Π) κατηγορίας ΙIα, ΙΙβ, ΙΙΙ & ενεργά εμφυτεύσιμα (υπό την επωνυμία τους), να τα καταχωρίσουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ι/Π του Ε.Ο.Φ.


Ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος νοείται το εγκατεστημένο στην κοινότητα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο, αφού οριστεί ρητά από τον κατασκευαστή, ενεργεί εξ ονόματός του και τον αντιπροσωπεύει έναντι των αρχών και των υπηρεσιών στην κοινότητα, όσον αφορά στις υποχρεώσεις του κατασκευαστή που απορρέουν από τη νομοθεσία των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., η εφαρμογή του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Ι/Π για την κοινοποίηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 29/05/2018 και έχει καταληκτική ημερομηνία στις 31/08/2018.


Σημειώνεται ότι οι εταιρείες οφείλουν να κοινοποιούν, μέσω του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Ι/Π, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που πρόκειται να διαθέσουν στην ελληνική αγορά (πριν από την κυκλοφορία τους) αλλά και αυτά που ήδη κυκλοφορούν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό