Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μέτρα για ενισχυθεί η κουλτούρα του εμβολιασμού στην Ελλάδα

22/5/2017 11:25:00 πμ
Τα ανακοίνωσε ο Ξανθός στη Βουλή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο 97% των παιδιών έχει υπάρξει πλήρης εμβολιαστική κάλυψη, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.


Ωστόσο, θα υπάρξουν μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η κουλτούρα του εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα εμβολιασμού είναι ικανοποιητικά. Όπως επισήμανε ο κ. Ξανθός, στη σκέψη του υπουργείου βρίσκεται η υπογραφή ειδικού εντύπου για όσους γονείς δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό και καμπάνια ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι τα εμβόλια είναι «κρίσιμο εργαλείο προστασίας της δημόσιας υγείας και πρόληψης», θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί «με σοβαρότητα για να ενισχύσει την κουλτούρα της πρόληψης». Παράλληλα όμως, σημείωσε πως «δεν πρέπει να πάμε σε κατασταλτικού χαρακτήρα λογική» αλλά στην ανάπτυξη της σχετικής κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στις σκέψεις του υπουργείου είναι η «καμπάνια καθολικής ενημέρωσης, από το ΚΕΕΛΠΝΟ» ενώ «υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό έντυπο για κάθε γονιό που αρνείται» σημειώνοντας ότι πρόκειται για «παρεμβάσεις αλλαγής συνείδησης».


Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα αφού σε ποσοστό 97% τα Ελληνόπουλα έχουν εμβολιαστεί με τα κρίσιμα εμβόλια, μια εικόνα όμως που δεν πρέπει να ανατραπεί, όπως είπε.

Ακριβώς λόγω αυτού του ποσοστού, επισήμανε, δεν υπάρχουν κρούσματα ιλαράς. Επίσης σημείωσε ότι εμβολιάζεται πάνω από το 90% των προσφυγόπουλων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών