Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μερικό απαγορευτικό του ΕΟΠΥΥ σε ενέσιμες θεραπείες για την ωχρά κηλίδα

5/4/2017 10:39:47 πμ
Δεν μπορούν να γίνονται σε Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκεται η θεραπεία χιλιάδων ασθενών με παθήσεις στην ωχρά κηλίδα, μετά την απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να μη χορηγούν και εφαρμόζουν τα ενέσιμα σκευάσματα για την πάθηση οι γιατροί των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.).

 

Με έγγραφο που υπογράφει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και κοινοποιείται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και σε 14 Μ.Η.Ν. σε όλη τη χώρα, οι οφθαλμίατροι ενημερώνονται πως αν και είναι εξειδικευμένοι γιατροί στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων, όπως αυτές της ωχράς κηλίδας, εφεξής δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν σε ασθενείς τα ενέσιμα φάρμακα ούτε και να διενεργούν τις αναγκαίες ενδοϋαλοειδικλές εγχύσεις στις Μονάδες όπου εργάζονται.


«Ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση του Οργανισμού, σύμφωνα με την οποία χορηγούνταν φάρμακα ενδοφθάλμιων εγχύσεων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που συνταγογραφούνταν από ιατρούς των Μ.Η.Ν. ή που έφεραν ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα της εκάστοτε Μ.Η.Ν., μέχρι να εκδοθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που ορίζουν ποιες ιατρικές πράξεις διενεργούνται σε Μ.Η.Ν. και ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί να συμβάλλεται με Μ.Η.Ν. οφθαλμολογικές», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ.

Οι παθήσεις για τις οποίες γίνεται αναφορά στο σχετικό έγγραφο είναι η Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας και το Διαβητικό Οίδημα της Ωχράς Κηλίδας. Πρόκειται για παθήσεις που επηρεάζουν 50 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα, οι οποίοι και κινδυνεύουν με τύφλωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών