Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου πέτυχε φάρμακο της Amgen

8/2/2017 11:22:40 πμ
Το evolocumab έχει επίδραση στην αθηροσκλήρωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το evolocumab της Amgen πέτυχε τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων σε ασθενείς με κλινικά έκδηλη αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο (ASCVD), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.


Η μελέτη FOURIER, η οποία αξιολόγησε το κατά πόσον μειώνεται ο εν λόγω κίνδυνος σε περίπου 27.500 ασθενείς, βρήκε το evolocumab αποτελεσματικό στο σύνθετο τελικό σημείο της (θάνατος καρδιαγγειακής αιτιολογίας, μη θανατηφόρο έμφραγμα μυοκαρδίου (ΕΜ), μη θανατηφόρο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, νοσηλεία για ασταθή στηθάγχη ή επαναγγείωση στεφανιαίων) και το βασικό δευτερεύον σύνθετο τελικό σημείο της (θάνατος καρδιαγγειακής αιτιολογίας, μη θανατηφόρο ΕΜ ή μη θανατηφόρο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο).

Εν τω μεταξύ, δεν παρατηρήθηκαν νέα ζητήματα ασφαλείας.


Επιπλέον, η μελέτη γνωστικής λειτουργίας EBBINGHAUS, η οποία διεξήχθη σε 1.900 ασθενείς της μελέτης FOURIER, πέτυχε επίσης το κύριο τελικό σημείο της, καταδεικνύοντας ότι το evolocumab ήταν μη κατώτερο του εικονικού φαρμάκου ως προς την επίδραση στη γνωστική λειτουργία.


Αναλυτικά αποτελέσματα από τη δοκιμή εκβάσεων FOURIER του evolocumab θα παρουσιαστούν στην 66η Ετήσια Επιστημονική Συνεδρίαση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) στην Washington, D.C. την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Αναλυτικά αποτελέσματα από τη δοκιμή γνωστικής λειτουργίας EBBINGHAUS του evolocumab, επίσης θα παρουσιαστούν στη Συνεδρίαση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.


«Στη μελέτη GLAGOV δείξαμε ότι το evolocumab έχει επίδραση στην αθηροσκλήρωση, την υποκείμενη αιτία της καρδιαγγειακής νόσου. Αυτά τα αποτελέσματα της μελέτης FOURIER καταδεικνύουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο τη σύνδεση μεταξύ της μείωσης της LDL-χοληστερόλης με το evolocumab και τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, ακόμη και σε έναν πληθυσμό που ήδη λαμβάνει βελτιστοποιημένη θεραπεία στατίνης», δήλωσε ο Sean E. Harper, M.D., Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Amgen. «Η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει το υπ? αριθμόν ένα πρόβλημα υγείας παγκοσμίως και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα εκβάσεων με την επιστημονική κοινότητα στην 66η Ετήσια Επιστημονική Συνεδρίαση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας». 

Η καρδιαγγειακή νόσος είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως

Στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 11 εκατομμύρια άτομα με ASCVD και/ή οικογενή υπερχοληστερολαιμία (FH), τα οποία παρουσιάζουν μη ελεγχόμενα επίπεδα χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης χοληστερόλης (LDL-C) άνω των 70 mg/dL, παρά τη θεραπεία με στατίνες ή άλλες υπολιπιδαιμικές θεραπείες.

Περισσότεροι από το 60% των ασθενών υψηλού κινδύνου στην Ευρώπη εξακολουθούν να μην επιτυγχάνουν επαρκή μείωση των επιπέδων LDL-C με στατίνες ή άλλους επί του παρόντος εγκεκριμένους υπολιπιδαιμικούς παράγοντες.

Μεταξύ των ασθενών πολύ υψηλού κινδύνου, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε άνω του 80%. Εκτιμάται ότι στις περισσότερες χώρες διαγιγνώσκεται ποσοστό κάτω του 1% των ατόμων με FH (ετερόζυγη και ομόζυγη μορφή της νόσου).

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο FDA εγκρίνει το φάρμακο για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου
Μια επένδυση ύψους 474 εκατ. δολαρίων






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα