Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μείωση των επιπέδων σακχάρου με λιξισενατίδη

10/10/2013 8:38:21 πμ
Νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της λιξισενατίδης σε συνδυασμό με βασική ινσουλίνη ανακοίνωσε η Sanofi
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Νέα δεδομένα για τη λιξισενατίδη και την αποτελεσματικότητά της στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα ανακοίνωσε η Sanofi στο 49ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) που διεξήχθη στη Βαρκελώνη.

 

Τα αποτελέσματα μιας υποανάλυσης της μελέτης GetGoal-L δείχνουν ότι η μείωση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c με τη λήψη της λιξισενατίδης σε συνδυασμό με βασική ινσουλίνη ήταν υψηλότερη σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 που έλεγχαν επαρκώς τη γλυκόζη πλάσματος νηστείας (FPG). Αυτά τα ευρήματα είναι συμβατά με το προφίλ αποτελεσματικότητας της λιξισενατίδης, που δείχνει μια κλινική και στατιστικά σημαντική μείωση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c σε διαφορετικούς πληθυσμούς ασθενών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι η απώλεια σωματικού βάρους με τη λιξισενατίδη, σε συνδυασμό με βασική ινσουλίνη, ήταν υψηλότερη σε αυτή την ομάδα.

 

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Josep Vidal, Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Διατροφής, του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, "Αναλύσαμε δεδομένα από ασθενείς που δεν είχαν πετύχει τα επιθυμητά επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c, παρά τον επαρκή έλεγχο της γλυκόζης πλάσματος νηστείας, και διαπιστώσαμε ότι ένα θεραπευτικό σχήμα που στοχεύει στη μεταγευματική γλυκόζη, καθώς και στη γλυκόζη πλάσματος νηστείας, θα μπορούσε να αποτελέσει μια αποτελεσματική επιλογή για αυτούς τους ασθενείς".


Καθώς ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με βασική ινσουλίνη ενδέχεται πλέον να μην είναι σε θέση να πετυχαίνουν τους επιθυμητούς στόχους γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c (μέσος όρος επιπέδων σακχάρου αίματος κατά το διάστημα των τελευταίων 2 έως 3 μηνών), παρά τον κατά κανόνα επαρκή έλεγχο του σακχάρου νηστείας με τη λήψη βασικής ινσουλίνης. Γι? αυτούς τους ασθενείς, η λιξισενατίδη είναι σε θέση να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της HbA1c, καθώς μειώνει αρχικά τα επίπεδα της μεταγευματικής γλυκόζης μέσω της συμπληρωματικής δράσης με τη βασική ινσουλίνη. Η στόχευση τόσο της γλυκόζης πλάσματος νηστείας όσο και της μεταγευματικής γλυκόζης μπορεί να καταστεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των επιπέδων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c σε κάποιους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.

Αποτελέσματα της υπονάλυσης της μελέτης GetGoal-L

Η υποανάλυση αξιολόγησε 496 ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 με ανεπαρκή γλυκαιμικό έλεγχο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσθήκη της λιξισενατίδης στη θεραπεία με βασική ινσουλίνη σε συνδυασμό με ή χωρίς μετφορμίνη (από του στόματος αντιδιαβητική θεραπεία), μείωσε τα συνολικά επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c , το σωματικό βάρος και τη αυτοελεγχόμενη μεταγευματική γλυκόζη μετά τη λήψη προγεύματος σε όλες τις ομάδες. Αυτές οι επιδράσεις ήταν μεγαλύτερες σε ασθενείς που είχαν επιτύχει σχετικά αποτελεσματικό έλεγχο των αρχικών επιπέδων γλυκόζης πλάσματος νηστείας (FPG) σε σύγκριση με ασθενείς με υψηλότερα αρχικά επίπεδα γλυκόζης πλάσματος νηστείας.

Η λιξισενατίδη

Η λιξισενατίδη είναι ένας αγωνιστής υποδοχέων του γλυκαγονόμορφου πεπτιδίου 1 (GLP-1 RA) για την αντιμετώπιση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Η πένα λιξισενατίδης έχει κερδίσει μια σειρά βραβείων καινοτόμου σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των Red Dot Award, Good Design Award, και iF Product Design Award.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση