Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μεγάλη έρευνα σε θαλάσσια ασπόνδυλα για αντιγηραντικές θεραπείες

29/3/2017 11:43:56 πμ
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ενώνει 5 πανεπιστήμια, 7 εταιρείες και μία ΜΚΟ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το TASCMAR είναι το ακρωνύμιο ενός νέου ερευνητικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020, προϋπολογισμού 6.7 εκ. €, που ενώνει τις δυνάμεις πέντε ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, επτά εταιρειών και μιας ΜΚΟ.


Το πρόγραμμα ξεκινάει με στόχο να ανακαλύψει νέες, αποτελεσματικές αλλά και βιώσιμες τεχνικές για την απομόνωση και ταυτοποίηση βιοδραστικών μεταβολιτών από θαλάσσιους οργανισμούς, καθώς και να ελέγξει δυνητικές εφαρμογές τους στους τομείς των φαρμακευτικών προϊόντων, των καλλυντικών και των προϊόντων διατροφής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα της αντιγήρανσης.


Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης καινοτόμες τεχνολογίες καλλιέργειας για θαλάσσια ασπόνδυλα και για τους πιθανούς μικροοργανισμούς που συμβιώνουν μαζί τους.


Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στο χημικό δυναμικό θαλάσσιων ασπόνδυλων και των συμβιωτικών μικρο-οργανισμών τους που ζουν στην μεσοφωτική ζώνη (μεταξύ 30μ και 120μ βάθους) και στοχεύει να ολοκληρωθεί με την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνογνωσίας και τεχνολογίας καλλιέργειας των παραπάνω οργανισμών και την βιομηχανική εφαρμογή των απομονωμένων βιοδραστικών ουσιών.


Έχουν προγραμματιστεί επτά αποστολές συλλογής σε μεσοφωτικά κοραλλιογενή οικοσυστήματα και σε εύκρατα μεσοφωτικά οικοσυστήματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων και στο σεβασμό των πλαισίων ηθικών αρχών, κανόνων και πολιτικών όπως αυτά καθορίζονται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.


Το TASCMAR αποβλέπει στην προώθηση μιας μακροχρόνιας και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των ερευνητικών ιδρυμάτων και της βιομηχανίας στον τομέα των νέων και βιοδραστικών θαλάσσιων φυσικών προϊόντων και βιοϋλικών, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Γαλάζια Ανάπτυξη που θέλει την απελευθέρωση του τεράστιου δυναμικού που υπάρχει σε θάλασσες και ωκεανούς για την υποστήριξη μιας αειφόρου ανάπτυξης.


Για περισσότερες πληροφορίες: www.tascmar.eu

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν