Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μεγάλη επένδυση του Ιδρύματος Gates σε ανοσοθεραπείες

18/9/2017 2:28:50 μμ
Παρέχει 40 εκατομμύρια δολάρια στη βρετανική βιοτεχνολογική εταιρεία Immunocore
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates επενδύει έως και 40 εκατομμύρια δολάρια στη βρετανική βιοτεχνολογική εταιρεία Immunocore Limited για την ανάπτυξη ανοσοθεραπειών ενάντια σε λοιμώδεις νόσους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.


Η Immunocore, που εδρεύει στην Οξφόρδη, εστιάζει στην ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων με βάση τους αντιγονικούς υποδοχείς των Τ-κυττάρων (TCR) και έχει συνεργαστεί με κολοσσούς του χώρου, όπως Roche, GlaxoSmithKline, AstraZeneca and Eli Lilly.

Η συνεργασία με το Ίδρυμα των Gates θα αφορά την ανάπτυξη θεραπειών ενάντια στη φυματίωση, τον HIV και άλλες μολυσματικές ασθένειες, στις οποίες τα θεραπευτικά μέσα που βασίζονται στο TCR έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τα χρονικά διαστήματα θεραπείας και να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.


Η επένδυση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επενδύσεις που αποσκοπούν στην τόνωση της καινοτομίας και στην προσέλκυση εξωτερικών κεφαλαίων για πρωτοβουλίες που αφορούν την παγκόσμια υγεία. Επίσης, από την πλευρά της Immunocore, η συνεργασία αυτή θα δώσει ώθηση στην εφαρμογή των TCR θεραπειών σε περιοχές εκτός της ογκολογίας.


Ο Eliot Forster, διευθύνων σύμβουλος της Immunocore, δήλωσε: "Πολλές μολυσματικές ασθένειες εξακολουθούν να αποτελούν μια τεράστια και αυξανόμενη παγκόσμια πρόκληση. Μας χαροποιεί και μας τιμά που το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις για θετική αλλαγή στην παγκόσμια υγεία έχει αναγνωρίσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας της Immunocore για την προώθηση καινοτόμων θεραπευτικών μεθόδων ενάντια στις λοιμώδεις νόσους".


Ο κ. Chris Karp, διευθυντής της Discovery & Translational Sciences στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, δήλωσε: "Το Ίδρυμα έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την επιστημονική έρευνα που μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ασθένειες που προκαλούν τη μεγαλύτερη νοσηρότητα και θνησιμότητα στον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της πλατφόρμας με βάση το TCR της Immunocore, διότι πιστεύουμε ότι αυτές οι θεραπείες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια θεμελιώδη διαφορά στη ζωή των ασθενών που έχουν μολυνθεί από φυματίωση και HIV".

Πηγές (μετάφραση) από: The New York Timesglobenewswire.com.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
«MSD Gives back»
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις