Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγάλες προσωπικότητες που υπήρξαν φαρμακοποιοί

25/4/2018 10:35:44 πμ
Από τον Δάντη έως τον Χ. Χάμφρεϊ των ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλες προσωπικότητες των επιστημών, των γραμμάτων και της πολιτικής, γνωστοί διεθνώς, είχαν προϋπηρεσία στον πάγκο του φαρμακείου! 

  • Δάντης Αλιγκιέρι (1265-1321)

Ο μεγάλος Ιταλός ποιητής και συγγραφέας της «Θείας Κωμωδίας» είχε υπάρξει μέλος μιας συντεχνίας φαρμακοποιών στα τέλη της δεκαετίας του 1200 μ.Χ.

  • Σερ Ισαάκ Νεύτων (1643- 1727)

Ο άνδρας που άλλαξε τον κόσμο με τη θεωρία του περί βαρύτητας, υπηρέτησε ως μαθητευόμενος φαρμακοποιός στο Γκράνθαμ της Αγγλίας, ζώντας με τον φαρμακοποιό της πόλης στο Κέιμπριτζ, όπου και τελικά ξεκίνησε τη λαμπερή καριέρα του στη Φυσική και τα Μαθηματικά.

  • Βενιαμίν Φραγκλίνος (1706-1790)

Κι όμως, o συγκεκριμένος εθνοπατέρας των Ηνωμένων Πολιτειών, διακεκριμένος συγγραφέας και τυπογράφος, θεωρητικός της πολιτικής, πολιτικόςκαι εφευρέτης, υπήρξε πρώτα φαρμακοποιός! Δουλεύοντας ως υπάλληλος σε ένα συνοικιακό φαρμακείο, πουλούσε φάρμακα, βότανα και διαφόρων ειδών θεραπευτικά ιάματα.

  • Ερρίκος Ίψεν (1828-1906)

Ο διάσημος Νορβηγός θεατρικός συγγραφέας ξόδεψε την εφηβεία του δουλεύοντας σε φαρμακείο. Ο ίδιος το είχε σκάσει από το σπίτι του στα 15 του, πηγαίνοντας στην παραλιακή πόλη Grimstad όπου έζησε έξι χρόνια, εξελισσόμενος τελικά σε βοηθό φαρμακοποιού!

  • Τζων Πέμπερτον (1831-1888)

Ο εφευρέτης της Coca Cola ήταν βετεράνος πολέμου, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη Μάχη του Κολόμπους, στην Τζόρτζια. Όπως πολλοί άλλοι τραυματισμένοι βετεράνοι, έτσι κι αυτός εξαρτήθηκε από τη μορφίνη. Μετά το τέλος του Αμερικανικού Εμφυλίου, ο Πέμπερτον ανέπτυξε έναν πρόδρομο του διάσημου αναψυκτικού του, κάνοντας πειραματισμούς με τη μείξη coke και κρασιού, ως πιθανή θεραπεία γι? αυτού του είδους την εξάρτηση. Τελικά, όταν το επέτρεψε ο νόμος, ο Πέμπερτον εφηύρε το διάσημο αναψυκτικό του αρχικά ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους και τη νευρικότητα.

  • Αγκάθα Κρίστι (1890-1976)

Ακόμα και η διάσημη Αγγλίδα συγγραφέας μυστηρίου είχε υπηρετήσει ως τεχνικός φαρμακείου. Θεωρείται, μάλιστα, ότι εξαιτίας αυτών των εξειδικευμένων γνώσεών της, χρησιμοποιούσε σε πολλές ιστορίες της τα δηλητήρια και τα φάρμακα ως μέσα των δολοφονιών των λογοτεχνικών θυμάτων της!

  • Χιούμπερτ Χάμφρεϊ (1911-1978)

Ο Δημοκρατικός Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον Πρόεδρο Λύντον Τζόνσον, εργάστηκε ως φαρμακοποιός στο φαρμακείο του πατέρα του στη Μινεσότα, προτού εκλεγεί Δήμαρχος της Μινεάπολης, γερουσιαστής και, τελικά, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Η σύντομη θητεία του ως φαρμακοποιός τιμήθηκε το 1966, όταν ονομάστηκε «Φαρμακοποιός της Χρονιάς» από το Φαρμακευτικό Κολλέγιο του Σαιντ Λούις. Επιπλέον, η Φαρμακευτική Ένωση των ΗΠΑ απονέμει κάθε χρόνο το «Βραβείο Χιούμπερτ Χάμφρεϊ» σε φαρμακοποιούς που, όπως και ο ίδιος ο Χάμφρεϊ, διακρίνονται για τη δέσμευσή τους στα δικαιώματα και στην υπηρεσία των πολιτών.

 

Πηγή

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο