Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μεγάλες πολυεθνικές επενδύουν στην Ελλάδα

1/10/2013 9:21:55 πμ
Ολοένα και περισσότερες οι συνεργασίες ξένων φαρμακευτικών εταιρειών με ελληνικά εργοστάσια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σε μια περίοδο για τη χώρα μας που η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να είναι ο κύριος στόχος των εταιρειών, μια σειρά από συνεργασίες που πραγματοποιούνται με ξένες, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν ελπίδα για ανάπτυξη.

 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της πολυεθνικής GlaxoSmithKline (GSK) και της ελληνικής Φαμάρ. Η συμφωνία αφορά την παραγωγή στο ελληνικό εργοστάσιο τεσσάρων μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων της βρετανικής εταιρείας, τα οποία θα διανέμονται και στο εξωτερικό, γεγονός που αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμη παραπάνω την εδώ παρουσία και τα μερίδια της θυγατρικής της βρετανικής φαρμακευτικής. Σημειωτέον ότι η GSK διατηρεί ήδη συνεργασία με τη Φαμάρ με την παραγωγή για λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς του Panadol.

Εκτός από αυτή την επικείμενη συνεργασία, η Φαμάρ διαθέτει συμβόλαια παραγωγής με τη Novartis για συγκεκριμένα φάρμακα που εξάγονται σε 10 χώρες, αλλά και με τη Pfizer, για λογαριασμό της οποίας παράγει το 25% των διακινούμενων συσκευασιών στην Ελλάδα.

 

Επίσης, μέσα στον Ιούλιο, ανακοινώθηκε η συνεργασία της Pharmaserve Lilly με τον όμιλο Βιανέξ που αφορά την παραγωγή ενός νοσοκομειακού αντιβιοτικού στην Ελλάδα, η ποσότητα του οποίου θα κατευθυνθεί στις ξένες αγορές, με αρχικό στόχο την αγορά της Κίνας. Παράλληλα, η ίδια εταιρεία σύναψε μία ακόμη σημαντική συμφωνία συνεργασίας με το ελληνικό εργοστάσιο της Ingelheim Ελλάς για την παραγωγή ενός καινοτόμου –πρωτότυπου αυτήν τη φορά– φαρμάκου για το διαβήτη, με στόχο τη διεθνή αγορά. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η μητρική εμπιστεύτηκε σε εργοστάσιο εκτός Γερμανίας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, την παραγωγή ενός νέου, καινοτόμου φαρμάκου.

 

Μέσα στην κρίση, με τη συρρίκνωση της φαρμακευτικής αγοράς, με τις περικοπές συνταγογράφησης και την επιβολή έκτακτων μέτρων επιστροφής χρημάτων (claw back), η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατορθώνει να προσελκύσει επενδύσεις σωτήριες για την ίδια αλλά και τη χώρα, χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο ποιότητας παραγωγής που εμπιστεύονται οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν