Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Με μαζικά λουκέτα προειδοποιούν οι κλινικές αν σταματήσουν οι συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ

17/2/2015 10:09:06 πμ
Στον αέρα 15 χιλιάδες εργαζόμενοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Με έντονο σκεπτικισμό υποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών τις δηλώσεις του νέου υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πως: α) ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύπτει νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, πέραν των πράξεων που δεν μπορούν να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και β) όποιος ιδιώτης επιλέξει να νοσηλευθεί σε ιδιωτική κλινική θα αναγκαστεί να καταβάλλει το σύνολο του ποσού είτε ο ίδιος, είτε η ασφαλιστική του εταιρεία.



«Αν από την αρχή Μαρτίου, ή έστω από την πρώτη Απριλίου ισχύσει μια τέτοια σύμβαση, τότε πολύ μεγάλο ποσοστό των ιδιωτικών κλινικών θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο, σε έναν κλάδο που απασχολεί 15.000 εργαζόμενους» δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, ο οποίος και πρόσθεσε:

«Σε συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πως ένα τέτοιο μέτρο όχι μόνο θα επιδεινώσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στον ελληνικό λαό, αλλά επιπλέον δεν θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τη μια πλευρά, ο ασθενής θα χάσει το δικαίωμα της επιλογής που έχει να νοσηλευθεί σε μια μονάδα που ο ίδιος εμπιστεύεται -πολύ βασικός παράγοντας στο ζήτημα της υγείας- και από την άλλη θα μεγαλώσουν οι περιβόητες λίστες αναμονής στα κρατικά νοσοκομεία. Όσο για τα περί εξοικονόμησης κόστους, ούτε και αυτά ευσταθούν.

Για τις ιδιωτικές κλινικές το δημόσιο καταβάλλει ετησίως 235 εκατ. ευρώ και ας υποθέσουμε πως με την εφαρμογή των νέων προτάσεων το ποσό αυτό θα περιοριστεί κατά 135 εκατ. ευρώ, καθώς γύρω στα 100 εκατ. ευρώ θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα. Έναντι αυτών των 135 εκατ. ευρώ που θα εξοικονομηθούν, το δημόσιο βέβαια θα υποβληθεί σε επιπλέον κόστος, ενώ θυμίζω πως το ετήσιο κόστος των κρατικών νοσοκομείων κυμαίνεται γύρω στα 8 δισ. ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας έχουν εκδώσει ανακοινώσεις ζητώντας διευκρινήσεις τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.


ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1304595/asfalistikes-ponokefalo-prokaloyn-oi-exaggelies-t.html


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι επενδύσεις σε κλινικές έρευνες στη χώρα θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ. έως το 2025
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month