Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Με κούριερ οι συνταγές από το φαρμακείο στον ΕΟΠΥΥ

8/10/2013 10:53:26 πμ
Στόχος η γρήγορη εκκαθάριση των συνταγών που στοιβάζονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Σε διεθνή διαγωνισμό για να βρεθεί το καλύτερο κούριερ που θα αναλάβει να μεταφέρει στην ώρα του τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί από τα φαρμακεία της χώρας στις ειδικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προχωρά η διοίκηση του οργανισμού.

 


Το κούριερ που θα κερδίσει το διαγωνισμό, θα παραλαμβάνει όλα τα έγγραφα από τα ειδικά Σημεία Υποβολής και θα τα μεταφέρει προς τη Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (Κ.Μ.Ε.Σ.).

Μέχρι στιγμής οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στοιβάζουν τα έγγραφά και τις συνταγές σε σάκους με συνέπεια οι λιγοστοί υπάλληλοι να καθυστερούν να τις εκκαθαρίσουν.


Την ίδια στιγμή παρατηρείται καθυστέρηση στη συγκέντρωσή τους με κατεύθυνση τις μονάδες επεξεργασίας.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι όλη αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία επιτείνει το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των οφειλών προς τους παρόχους.

 


Οι ΚΜΕΣ είναι υπηρεσίες που αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση και παραλαβή των υποβολών όλων των Φαρμακείων, την επεξεργασία και τον έλεγχο των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Πληρωμής, την επεξεργασία και τον έλεγχο των Συνταγών καθώς μεταξύ άλλων και την τήρηση και διαχείριση των λοιπών οικονομικών συναλλαγών με τα Φαρμακεία (πρόστιμα – ποινές, κρατήσεις υπέρ τρίτων, περικοπές υπέρ του Φορέα κ.λπ.).


 

 

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο στοιβάζονται τα αντίστοιχα έγγραφα των γιατρών. Μέσα σε σακούλες και γεμάτα σκόνη περιμένουν να εκκαθαριστούν για να πληρωθούν οι γιατροί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό