Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μ.Κ.Ο. για τη συμμετοχή στα φάρμακα

25/11/2016 11:27:24 πμ
Ο Οργανισμός καλύπτει τη συμμετοχή στα φάρμακα όσων δεν μπορούν να την πληρώσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας νεοσύστατος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, η Pharma Share, έρχεται να στηρίξει οικονομικά ασφαλισμένους που αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή των φαρμάκων τους.


Προς το παρόν το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο πανελλαδικά, φροντίζοντας να εξασφαλίσει μηνιαίες χρηματικές δωρεές σε ασθενείς (οι οποίοι οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις), αποκλειστικά για την κάλυψη της υποχρεωτικής ιδίας συμμετοχής(βάσει των επΆ αυτού προβλέψεων του οικείου Φορέα Κοινωνικής ασφάλισης τους) στη δαπάνη αγοράς των –ήδη επιλεγμένων από αυτούς– συνταγογραφούμενων φαρμάκων.


Σε αυτή τη φάση οι οικονομικοί υποστηρικτές του προγράμματος είναι φαρμακευτικές εταιρείες, στο πλαίσιο του εύλογου ενδιαφέροντός τους να κρατήσουν «εντός θεραπείας» τους ήδη χρήστες δικών τους σκευασμάτων. Οι δικαιούχοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους και, κατ΄ επέκταση, να συνεχίσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή με τα συγκεκριμένα φάρμακα που ο θεράπων γιατρός τους έκρινε ως πλέον πρόσφορα για τη θεραπεία της διαγνωσμένης πάθησής τους.

Πώς πραγματοποιούνται οι πληρωμές

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του προγράμματος, www.pharma-share.org, η εξόφληση των φαρμακείων, όπου εκτελούνται οι συνταγές των δικαιούχων, θα πραγματοποιείται από τους ίδιους τους δωρεοδόχους-ασθενείς με μια ειδική κάρτα ηλεκτρονικών πληρωμών, την οποία η «PHARMA-share» παρέχει δωρεάν στους δικαιούχους και την οποία έχει «φορτώσει» με το αντίστοιχο πληρωτέο ποσό.

Σε περιπτώσεις φαρμακείων (κρατικών, κυρίως) όπου δεν είναι δυνατή η εξόφληση με κάρτα, η «PHARMA-share» επιφυλάσσεται να χρησιμοποιεί –κατά περίπτωση– κάθε «πρόσφορο» μέσο πληρωμής της εγκεκριμένης χρηματικής δωρεάς υπέρ του εκάστοτε δικαιούχου αυτής ασθενούς, ο οποίος άλλωστε πρέπει να παραλαμβάνει αυτοπροσώπως από το φαρμακοποιό του τα φάρμακά του.



Για περισσότερες πληροφορίες καθώς για αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και υποβολή δικαιολογητικών από ενδιαφερόμενους πολίτες: www.pharma-share.org.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024