Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Λουράντος: Τέλος τα αντιγριπικά εμβόλια για φέτος

20/12/2016 11:14:41 πμ
Ο υπουργός Υγείας τον διαψεύδει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων, εμβολίων και κυρίως αντιγριπικών εμβολίων έκαναν λόγο οι φαρμακοποιοί σε συνέντευξη τύπου.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Κων. Λουράντος, είναι πολύ πιθανό να κλείσουν φαρμακεία, όχι συνεπεία της κρίσης, αλλά συνεπεία των μεγάλων ελλείψεων.


Την ανεπάρκεια των αποθεμάτων των αντιγριπικών εμβολίων οι φαρμακοποιοί την απέδωσαν στις διαφημιστικές καμπάνιες για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης, οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ επιτυχείς και οδήγησαν σε μεγαλύτερη ζήτηση από την αναμενόμενη, άρα η αρχική παραγγελία δεν είχε υπολογιστεί σωστά.


Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, η παραγγελία των εμβολίων γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη του προηγούμενου χειμώνα και από εκεί και ύστερα, εάν υπάρχουν ανάγκες, πρέπει να γίνονται παραγγελίες κατευθείαν στις εταιρείες.

Απάντηση υπουργείου Υγείας

Η επίσημη απάντηση του υπουργείου Υγείας, μετά τη συνέντευξη τύπου, είναι η εξής:


« Όσον αφορά την επάρκεια εμβολίων για την εποχική γρίπη, διευκρινίζεται ότι φέτος εισήχθησαν 1.747.520 δόσεις, ενώ αυτές τις μέρες αναμένεται η παραλαβή άλλων 27.500 δόσεων για τα φαρμακεία και 10.000 για το ΚΕΕΛΠΝΟ (προσφυγικό).

Οι φετινές εισαγωγές αυξήθηκαν περίπου κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (1.630.334 δόσεις). Το 2014 εισήχθησαν 1.660.237 δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, το 2013, 1.278.000 και το 2012, 1.194.000.


Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές των εμβολίων γίνονται μετά από προπαραγγελίες των φαρμακείων. Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη προμηθευτεί 10.000 δόσεις.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό