Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος: Η αλήθεια για όλους και για όλα

23/10/2014 9:36:10 πμ
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. τα λέει "έξω από τα δόντια" στον Γιακουμάτο. Το ίδιο περιμένουμε και από τη σημερινή συνέντευξη τύπου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σήμερα είναι η μέρα της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει ο νέος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 11 το πρωί στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Πειραιώς 134 και Αγαθημέρου), κατά την οποία έχει στόχο να πει πολλά και για πολλούς!


Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιο του Κωνσταντίνου Λουράντου, ήρθε η ώρα επιτέλους να «να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια» και γι' αυτό καλεί όλους να παραβρεθούν. Υπενθυμίζουμε ότι το  θέμα της συνέντευξης τύπου θα είναι η «σημερινή κατάσταση στη φαρμακευτική περίθαλψη. Ασφαλισμένοι και φαρμακοποιοί στο επίκεντρο μιας υγειονομικής κρίσης». Η συζήτηση αναμένεται να στραφεί γύρω από τις υπερβολικές συμμετοχές που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για τις θεραπείες τους , οι ελλείψεις φαρμάκων κοκ.


Εν τω μεταξύ ο κ. Λουράντος, με επιστολή του στον υφυπουργό Ανάπτυξης, εκφράζει την αντίθεσή του για τη δήλωση του κ. Γιακουμάτου σε εφημερίδα σχετικά με τη δήθεν αύξηση των τιμών στα φάρμακα. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

"Αν και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ήσασταν πιο ενημερωμένος πριν προβείτε σε οποιαδήποτε δήλωση, θέλουμε να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι οι τιμές των φαρμάκων έχουν μειωθεί κατά 60% την τελευταία τριετία», σημειώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.

Αυτό που εσείς χαρακτηρίζετε "αύξηση" είναι το ποσοστό επιβάρυνσης των ασφαλισμένων από την συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων σύμφωνα με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση σας για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Επομένως κύριε υπουργέ το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το ποσό που έπρεπε να καταβάλει η πολιτεία και το έχει μετακυλήσει στις τσέπες των αρρώστων ανέργων και ουσιαστικά ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών.

Κλείνοντας κύριε υπουργέ ο Π.Φ.Σ. θεωρεί ότι είναι καιρός πια να κατανοήσουν μαζί με εσάς και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης σας ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να διέπεται από κανόνες και στατιστικές που αφορούν τρόφιμα , ρούχα ή ποτά.

Το οφείλετε στους 9.500.000 Έλληνες πολίτες"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη