Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Λοιμώξεις του ουροποιητικού και ομοιοπαθητική

7/4/2017 12:43:44 μμ
Μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αντιβιοτικών;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


''To Pharmacy2020 αρθρογραφεί για το πρότυπο γαληνικό εργαστήριο lab3''.


Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που είναι γνωστές και ως κυστίτιδα ή λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται με πόνο είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια ή μετά την ούρηση, ενώ πολλές φορές είναι επείγουσα και η ανάγκη για ούρηση. Η χρήση αντιβιοτικών μπορεί να αποφευχθεί σε πρώτη φάση αν η γυναίκα ακολουθήσει έγκαιρα ομοιοπαθητική αγωγή και σωστές οδηγίες και αν καταναλώνει πολλά υγρά και ιδίως όξινους χυμούς, όπως το κράνμπερι.


Cantharis: Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές θεραπείες για την ουρολοίμωξη όταν εμφανίζεται συχνή και έντονη ανάγκη για ούρηση, που συνοδεύεται με έντονο τσούξιμο. Το άτομο είναι ανήσυχο, πάρα πολύ αναστατωμένο και συχνά εκφράζει έντονη σεξουαλική επιθυμία.


Aconite: Πρέπει να ληφθεί κατά τα πρώτα στάδια και εφαρμόζεται σε άτομα με συμπτώματα φόβου και άγχους.


Pulsatilla: Συνιστάται όταν ο πόνος δεν είναι ιδιαίτερα οξύς, αλλά συνοδεύεται από τσούξιμο και κάψιμο. Τα ούρα βγαίνουν κυριολεκτικά με το... σταγονόμετρο και η γυναίκα δεν μπορεί να τα ελέγξει όταν βήχει, γελάει ή φτερνίζεται.


Apis: Όταν ο πόνος στην ουρήθρα είναι έντονος και το τσούξιμο παρουσιάζεται και πριν και μετά την ούρηση. Παρά την έντονη ανάγκη ούρησης, η ποσότητα ούρων που εξέρχεται είναι μικρή και μετά από προσπάθεια. Παράλληλα, η κοιλιά πονάει στην παραμικρή επαφή.


Berberis: Ο πόνος εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια ή μετά την ούρηση και μεταφέρεται ως τη λεκάνη και τους μηρούς. Ο πόνος επιδεινώνεται με την κίνηση και την πίεση.


Sarsaparilla: Όταν ο πόνος στην ουρήθρα εμφανίζεται στο τέλος της ούρησης. Πολλές φορές η γυναίκα ουρεί πιο άνετα σε ημιόρθια στάση.


Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή:http://www.lab3.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση