Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Λιγότερα τα φάρμακα στην αγορά μετά τις ενστάσεις των εταιρειών

19/7/2018 2:12:48 μμ
Νέα Δελτία Τιμών αναρτήθηκαν στο site του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε διορθώσεις προέβη το υπουργείο Υγείας σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί στην ανατιμολόγηση του Μαΐου.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναρτήθηκε το τροποποιημένο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων Μαΐου, το οποίο προέκυψε μετά τις ενστάσεις των φαρμακευτικών εταιρειών, κυρίως για τις πολύ χαμηλές τιμές αλλά και για λάθη σε υπολογισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του healthmag.gr, κάποιες από τις μειώσεις τιμών φαίνεται πως "ρίχνουν" τις τιμές ακόμα και κάτω από το μέσο όρο των 3 φτηνότερων τιμών στην Ευρώπη, καθιστώντας συχνά ασύμφορη την παραγωγή τους.

Σε αυτό μάλλον οφείλεται και ο περιορισμός της λίστας των φαρμάκων: από 7920 κωδικούς πλέον ο κατάλογος περιλαμβάνει 7879, που σημαίνει 41 κωδικούς λιγότερους.

Το εν λόγω τροποποιημένο Δελτίο Τιμών ισχύει ήδη για τις εταιρείες-κατόχους αδειών κυκλοφορίας, τα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές αλλά και για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς (εφόσον αναρτήθηκε στις 18/7/2018), ενώ τα φαρμακεία έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 26/7/2018, προκειμένου να δώσουν το απόθεμά τους με τις προηγούμενες τιμές.

Δείτε εδώ την απόφαση και τη λίστα με τις νέες τιμές.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας ανήρτησε και Δελτίο με τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, το οποίο περιλαμβάνει 1 μόνο φάρμακο: το Sevelamer/Sandoz των 800mg/tab της Sandoz Pharmaceuticals.
Η χονδρική του τιμή διαμορφώνεται στα 55,95 ευρώ, η τιμή παραγωγού στα 53,34 ευρώ και η λιανική του τιμή στα 71,17 ευρώ, τιμές που θα ισχύσουν για ολόκληρη την αλυσίδα φαρμάκου από τις 26/7/2018.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό