Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Νέο γενόσημο ενδοφλέβιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα
Το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ευρώπη
Πώς θα επιστρέψουν οι γονείς τα γάλατα FREZYLAC;
Οδηγίες από την εταιρεία Frezyderm
Όχι στην ορμονική υποκατάσταση για πρόληψη χρόνιων παθήσεων
Μικρά τα οφέλη, μεγάλοι οι κίνδυνοι, λένε στις ΗΠΑ


Κυβερνο-επίθεση στην MSD προκάλεσε προβλήματα στις παραγγελίες

6/12/2017 12:55:14 μμ
Απάντηση της εταιρείας προς τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φαρμακευτική εταιρεία MSD, γνωστή ως Merck στις ΗΠΑ, δέχτηκε κυβερνο-επίθεση στα συστήματα πληροφορικής της παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις παραγγελίες και στην προμήθεια φαρμάκων.


Με επιστολή της, η MSD Ελλάδος ενημερώνει τους φαρμακοποιούς για τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στο δίκτυο των υπολογιστών της και εξηγεί ότι για αυτό υπάρχει ακόμα μια προσωρινή καθυστέρηση στην εκτέλεση παραγγελιών για ορισμένα προϊόντα.


Η εταιρεία βεβαίως δηλώνει ότι η συνέχιση του εφοδιασμού των φαρμάκων και εμβολίων είναι προτεραιότητά της και στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει τα εξής:

  • Τα αποθέματα του εμβολίου MMRVaxPro (ιλαράς - παρωτίτιδας - ερυθράς) είναι εξαντλημένα προς το παρόν, αλλά η εταιρεία εργάζεται εντατικά, σε συνεργασία με τον ΕΟΦ, για την έκτακτη τροφοδοσία της αγοράς.
  • Σχετικά με τα σκευάσματα εζετιμίμπης (Liptruzet) για τη μείωση της χοληστερόλης, έχουν εξαντληθεί οι συσκευασίες 10/20 και 10/40 και δεν προβλέπεται νέα παραγγελία πριν από τα τέλη του Δεκεμβρίου, ωστόσο παραμένει διαθέσιμη για λίγες μέρες ακόμη η συσκευασία 10/10.
  • Όσο για τα προϊόντα Inegy, Ezetrol, Janumet, Nasonex, για τα οποία είχαν αναφερθεί προβλήματα, η προμήθεια της αγοράς έχει αποκατασταθεί επαρκώς.

Τέλος, επειδή τέθηκε ζήτημα και με το τηλεφωνικό κέντρο της MSD Ελλάδος, λόγω του μεγάλου αριθμού κλήσεων που δυσχέραινε την επικοινωνία, η εταιρεία ανακοινώνει ότι εργάζεται για την επίλυσή του, προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προτείνει, μόνο για τις παραγγελίες, οι ενδιαφερόμενοι να προτιμούν τον ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του site www.msdpharmacy.gr, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και 7 μέρες την εβδομάδα!

Πληροφορίες από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι διαπιστώσεις του προέδρου του ΣΦΕΕ
Αφορά τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών από εταιρείες


Σχετικά άρθρα

Νέο γενόσημο ενδοφλέβιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα
Το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ευρώπη
Εξωφρενικές αυξήσεις τιμών σε φάρμακα στις ΗΠΑ
Βιταμίνη αξίας 5 ευρώ πωλείται 300!
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επενδύει σε φάρμακο κατά της λευχαιμίας
Ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους
Η οικονομική κρίση και η πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα
Πώς απαντά η Bayer σε αυτήν την πρόκληση