Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Κουρεύονται» τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ και προς τους φαρμακοποιούς;

6/9/2013 6:33:00 μμ
Τι συζητήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και τρόικας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Το 20% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοποιούς, προμηθευτές, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς κ.ά. σχεδιάζει να «κουρέψει» η κυβέρνηση. Πρόκειται για οφειλές ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ που αφορούν μόνο τα τιμολόγια έως το 2011.


Πιο αναλυτικά, το θέμα των ληξιπρόθεσμων συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, όπου διαπιστώθηκε σοβαρή καθυστέρηση στην εξόφληση των παρόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ξεπεράσει τη χρονοβόρα διαδικασία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε να προχωρήσει σε σχέδιο ταχείας... εξόφλησης.

Συγκεκριμένα, προτείνεται στους παρόχους «κούρεμα» στα χρέη του ΕΟΠΥΥ της τάξεως του 16% με 20%, με... αντάλλαγμα άμεσα αποπληρωμή χωρίς εκκαθάριση τιμολογίων.


Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό τον κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μπέζας, συνολικά έως το τέλος Αυγούστου η ληφθείσα χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 1.198.321.558 ευρώ, εκ των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα συνολικού ύψους 824.633.927 ευρώ και από αυτά έχουν εξοφληθεί εντάλματα συνολικού ύψους 752.732.976. Δηλαδή, έχει ενταλματοποιηθεί το 69% της ληφθείσας χρηματοδότησης και έχει πληρωθεί το 63%.

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ






Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1