Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia

τελευταία νέα


Κομνηνός στον ant1: "Στην Ελλάδα είχαμε υπερπληθώρα καταστημάτων λιανικής"

3/6/2013 5:47:14 μμ
"Αυτά τα μαγαζιά δημιουργούσαν κόστος και προφανώς κλείνουν. Πρέπει να πάμε σε αριθμούς πολύ πιο λογικούς. Η Δανία με μικρότερο πληθυσμό έχει 800 φαρμακεία"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Κομνηνού στην πρωινή εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1" με το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη σχετικά με την παραδοχή του ότι στην Ελλάδα υπήρχε υπερπληθώρα καταστημάτων λιανικής, εντάσσοντας σε αυτά και τα φαρμακεία, τα οποία μοιρολατρικά τονίζει ότι έκλεισαν. Μάλιστα τόνισε το παράδειγμα της Δανίας με μόλις 800 φαρμακεία και μικρότερο πληθυσμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κομνηνός είπε: «Στην Ελλάδα είχαμε υπερπληθώρα καταστημάτων λιανικής. Η οικονομική φούσκα της περασμένης δεκαετίας οδήγησε την αγορά σε χιλιάδες μαγαζάκια που ήταν «μαγαζιά ανάγκης». Αυτά τα μαγαζιά δημιουργούσαν κόστος και προφανώς κλείνουν. Πρέπει να πάμε σε αριθμούς πολύ πιο λογικούς. Είχαμε 7-8000 πρατήρια καυσίμων. Είχαμε 10-11.000 φαρμακεία. Η Δανία με μικρότερο πληθυσμό έχει 800 φαρμακεία».

Αμέσως ο δημοσιογράφος Σκουρής από τη Real διέκοψε τον κ. Κομνηνό και τον ρώτησε ευθέως αν στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν, να περιοριστούν οι μικρές επιχειρήσεις για να λάβει την παρακάτω απάντηση: «Σκοπός είναι να λειτουργούν αποτελεσματικά και να προσφέρουν υπηρεσίες στους καταναλωτές με το καλύτερο δυνατό τρόπο, με το χαμηλότερο κόστος.»

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Perfectil TV SPOT:
Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων Perfectil μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ
ΠΦΣ:
Τηλεοπτικό σποτ για το ρόλο του φαρμακοποιού
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Βίντεο για τα 40 χρόνια του Όμίλου
Βάλε μάσκα! Βάλε SKIN REVERSE!
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Farmeco για τη SKIN REVERSE της COVERDERM