Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


«Κόκκαλα» έχει το νομοσχέδιο για τη νέα φαρμακευτική πολιτική

19/9/2013 8:22:00 πμ
Καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην ολοκλήρωση του πλαισίου το οποίο θα αφορά τη νέα φαρμακευτική πολιτική. Το σχετικό νομοσχέδια αναμενόταν να έχει ήδη κατατεθεί αυτή την εβδομάδα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Θέματα στα οποία είχε υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία φαίνεται πως παραμένουν ανοιχτά, τη στιγμή που ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού δεν μένει και πολύς χρόνος αφού μέχρι το τέλος του μήνα και την επίσκεψη της τρόικας.

 

Όπως είναι γνωστό ήδη, το νέο δελτίο τιμών θα ισχύσει για τα δίκτυα των φαρμακείων με σχετική καθυστέρηση στο τέλος του μήνα, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι, από τη στιγμή που έχουν ήδη δοθεί τιμές για παραγωγούς και χονδρεμπόρους, το θέμα αφορά πιθανότατα τα ποσοστά αποζημίωσης αλλά και τις καταβολές των ποσών για την είσοδο φαρμάκων στη θετική λίστα.

Βέβαια αυτό μάλλον αποτελεί μια λεπτομέρεια, καθώς τα περισσότερα ζητήματα εξακολουθούν να αφορούν τα θέματα τιμών των γενοσήμων και των off patent, αλλά βεβαία και τα ακριβά φάρμακα.


Λογικά ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να έχει καλύψει κάθε σημείο το οποίο να μπορούσε να δημιουργήσει αιτίες για να υπάρχουν προβλήματα στην αγορά, όπως για παράδειγμα να μην επιτευχθεί η υποκατάσταση όπου απαιτείται, να γίνει από κυκλώματα εκμεταλλεύσιμη η υποχρεωτική αναγραφή με δραστική, να προφυλαχθεί η αγορά από παράνομες εξαγωγές και να τεθούν κάποια όρια στο επικείμενο ανταγωνισμό ανάμεσα στις εταιρείες. Πάντως εκκρεμούν θέματα όπως η συνολική ανακοστολόγηση των φαρμάκων, η οποία και θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη