Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κλειδώνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα

2/10/2015 9:56:01 πμ
Τι θα κάνει ο Π.Φ.Σ. για να προλάβει τα μέτρα – Τι υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σήμερα Παρασκευή 2/10 κλειδώνει η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση οφείλει επιπλέον να ετοιμάσει και μια δεύτερη λίστα με προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των 2+1 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία.

Η πρώτη λίστα προαπαιτούμενων αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη λίστα μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα απελευθερώσει το υπόλοιπο της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα που πρέπει να προωθηθούν μέσα στον Οκτώβριο είναι και το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού αλλά και η απελευθέρωση διάθεσης των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ., ώστε να έχουν «φύγει» από τα φαρμακεία μέχρι τον Ιούλιο 2016.


Ο Π.Φ.Σ. έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να προλάβει τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις για τον κλάδο. Μάλιστα στην άτυπη συνάντηση που είχε μαζί με τον κ. Ξανθό την Τετάρτη, κατά την οποία συζητήθηκε το ιδιοκτησιακό, ο υπουργός φέρεται να είπε ότι στο μέτρο που μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει, συνδράμοντας τους φαρμακοποιούς, θα το κάνει.Ωστόσο για το θέμα παρέπεμψε τους φαρμακοποιούς στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος –υπενθυμίζουμε είχε δηλώσει στα τέλη του Αυγούστου ότι τα «συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα» και ότι για το πλήρες άνοιγμα της αγοράς φαρμακείων εκκρεμούν κοινές υπουργικές αποφάσεις, που θα πρέπει να υπογραφούν μέχρι τον Οκτώβριο (δείτε εδώ περισσότερα).


 

Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες αναμένονται δυναμικές…

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο