Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κιρσοί τέλος με τη μέθοδο της...κόλλας

7/12/2015 12:23:37 μμ
Επανάσταση στην θεραπεία των κιρσών φέρνει μια νέα μέθοδος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Η νέα μέθοδος βασίζεται στη έγχυση κυανοακρυλικής κόλλας (VenaSealTM) μέσα στην φλέβα, η οποία κολλάει τα τοιχώματα και εξαφανίζει τους κιρσούς», αναφέρει ο  φλεβολόγος κ. Μάριος Βαλσάμης.

Η νέα θεραπεία βρίσκεται στο τελικό πειραματικό στάδιο των κλινικών μελετών και σύμφωνα μετά τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο 29ο Ετήσιο Φλεβολογικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου των Φλεβολόγων υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εξαφάνιση των κιρσών που ταλαιπωρούν εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύντομα αναμένεται να βγει στο εμπόριο και θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο στην φαρέτρα των φλεβολόγων για την θεραπεία των κιρσών.

«Εισάγουμε μέσα στη φλέβα καθετήρα και με την καθοδήγηση υπερήχων τον οδηγούμε στο πιο ψηλό σημείο της χαλασμένης φλέβας, εκεί που γινόταν παλιά το χειρουργείο. Τότε αρχίζει η έγχυση της κόλλας», εξηγεί ο κ. Βαλσάμης και συνεχίζει: «Εγχέουμε ελάχιστη ποσότητα κόλλας και συγχρόνως συμπιέζουμε το δέρμα πάνω από τη φλέβα για να κολλήσουν τα τοιχώματα της. Έτσι εξαφανίζονται οι κιρσοί».

Η νέα θεραπεία είναι: Aπλή, ασφαλής, γίνεται χωρίς τοπική αναισθησία, με την έγχυση ελάχιστης ποσότητας κόλλας. Εφαρμόζεται σε αίθουσα χειρουργείου και μοιάζει πολύ στο ενδοαυλικό laser, η έγχυση της κόλλας δεν ενοχλεί και γι αυτό δεν χρειάζεται τοπική αναισθησία.

Αν η νέα θεραπεία, που φαίνεται εξαιρετικά απλή και ασφαλής στις αρχικές μελέτες, αποδειχθεί ότι κλείνει τις φλέβες μόνιμα, τότε θα είναι η ιδανική μέθοδος στο άμεσο μέλλον για τη θεραπεία των μεγάλων κιρσών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό