Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κι άλλο κρούσμα πώλησης φαρμάκου από κατάστημα λιανικής

21/2/2017 11:11:10 πμ
Οι ενέργειες του Π.Φ.Σ. για την παράνομη πώληση ΜΥΣΥΦΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κρούσμα παράνομης πώλησης Depon, μαζί με γαλακτοκομικά και μπισκότα, εμφανίστηκε σε κατάστημα λιανικής στο Βόλο, σύμφωνα με την καταγγελία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Η εν λόγω επιχείρηση "μάλιστα επιβάρυνε την τιμή του φαρμάκου με ΦΠΑ 13% και όχι 6%, όπως είναι το σωστό", αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Δείτε την απόδειξη που κόπηκε από κατάστημα:



"Η περίπτωση αυτή που σίγουρα δεν είναι μοναδική, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνο είναι τα φάρμακα, όπως είναι τα ΜΥΣΥΦΑ, να πωλούνται εκτός φαρμακείων", τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και συνεχίζει: «Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας κοινοποίησε την καταγγελία στον Π.Φ.Σ. και εμείς έχουμε υποχρέωση να πράξουμε τα δέοντα».


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα πάντα με το Δελτίο Τύπου, απέστειλε το σχετικό έγγραφο στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, κοινοποιώντας το στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «Σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 5607/1932 ως ισχύει, απαγορεύεται η αντιποίηση του έργου του φαρμακοποιού. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι: «1. Η εκτέλεσις των συνταγών και η λιανική πώλησις φαρμάκων εις το κοινόν επιτρέπεται μόνον εις φαρμακοποιούς έχοντας εν λειτουργία νομίμως συνεστημένα φαρμακεία ή διευθύνοντας φαρμακεμπορεία, περί ων το άρθρ. 24 του Ν. 5607 και εντός των φαρμακείων ή φαρμακεμπορείων, άτινα ούτοι νομίμως διευθύνουσιν. 2. Αι κατά παράβασιν του παρόντος άρθρου αντιποιούμενοι έργα φαρμακοποιού τιμωρούνται εισαγόμενοι δι' απ' ευθείας κλήσεως με φυλάκισιν τριών μηνών και χρηματικήν ποινήν 2 χιλιάδων δρχ. και εν υποτροπή με φυλάκισιν 6 μηνών και χρηματικήν ποινήν δρχ. 4 χιλιάδων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi