Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κατεβασμένα τα ρολά τη νύχτα στα φαρμακεία …διαφορετικά κλειστά

17/10/2016 6:18:56 μμ
Πρωτοφανή επεισόδια στο Βύρωνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν ξημερώματα Κυριακής σε φαρμακείο του Βύρωνα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ο οποίος και ενημερώθηκε για το θέμα, επισκέφθηκε σήμερα το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα μαζί με τη νομικό σύμβουλο του ΦΣΑ κυρία Αγγέλου και τον παθών φαρμακοποιό Βασίλη Ευαγγέλου.


Μετά τη συνομιλία που είχαν με τον διοικητή του τμήματος πληροφορήθηκαν ότι η προσαγωγή του συναδέλφου- φαρμακοποιού στο τμήμα έγινε από όργανο της Αμέσου Δράσης και όχι από αστυνομικό του τμήματος.


Όπως ανέφερε ο κ. Λουράντος στη σελίδα του στο facebook «Μας εδόθη αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων και καταθέσαμε επί τόπου αίτηση για να μάθουμε το όνομα του αστυνομικού που έσυρε τον συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση θα διαβιβαστεί σήμερα στην ΓΑΔΑ η οποία και τις προσεχείς μέρες οφείλει να ανταποκριθεί.


Όσον αφορά το συμβάν εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στη ενέργεια της αστυνομίας, από οποιοδήποτε τμήμα της και αν προέρχεται και καταστήσαμε σαφές ότι από την στιγμή που η ίδια (όπως δήλωσε ο διοικητής) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φύλαξη μας, οφείλουμε από μόνοι μας να προστατεύσουμε την ζωή μας και το φαρμακείο μας.


Υπάρχει οδηγία για τα ρολά ασφαλείας που πρέπει να κατεβαίνουν και να μη ανοίγουν σε κανένα, ακόμα και αν είναι αστυνομικός. Όπως επίσης ότι το φαρμακείο είναι πρωτοβάθμιος σταθμός περίθαλψης και δεν δικαιούται κάνεις ένστολος να το κλείνει επειδή οποιοσδήποτε ακατανόμαστος πολίτης έχει όρεξη για καυγάδες και τσαμπουκάδες ή θέλει να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα ξεσπώντας σε λειτουργό υγείας και μάλιστα εν υπηρεσία. Αν ήθελε ο εν λόγω πολίτης να υποβάλει μήνυση μπορούσε να το κάνει ο ίδιος χωρίς να σύρεται ο συνάδελφος στο τμήμα και να μένει η περιοχή χωρίς διανυκτερεύουν φαρμακείο.


Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο αστυνομικό που προέχει σε αυτή την πράξη και να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για αυτό συμβάν.


Θα ενημερώσουμε επίσης την ΓΑΔΑ με επίσημο έγγραφο για τα ρολά ασφαλείας και όλους τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ για τον ρόλο του διανυκτερεύοντος φαρμακοποιού, ώστε όχι μόνο να μην ξανασυμβεί παρόμοιο παραστατικό, αλλά να τύχουμε τον σεβασμό που μας αρμόζει.


Διαφορετικά διανυκτερεύσεις τέλος ... Το είπαμε και θα το πούμε και σε ανώτερα κλιμάκια της πολιτείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024