Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Καταρρίπτεται η ισχύουσα θεωρία για τις καρκινικές μεταστάσεις;

18/7/2017 12:35:01 μμ
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι δεν εμπλέκονται πάντα οι λεμφαδένες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Είναι δυνατόν να καταρριφθεί η μέχρι σήμερα ισχύουσα επιστημονική θεωρία για τις καρκινικές μεταστάσεις; Προφανώς, καθώς η έρευνα δεν σταματά ποτέ και οι επιστήμονες βρίσκουν τρόπους να ανακαλύπτουν συνεχώς τα μυστικά των παθήσεων...


Οι ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σε έρευνα που διεξήγαν για τη σχέση των καρκινικών κυττάρων στον αρχικό όγκο και στις μεταστάσεις, διαπίστωσαν πως ο καρκίνος δεν εξαπλώνεται σε όλες τις περιπτώσεις από τους λεμφαδένες!


Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί ανέλυσαν 213 δείγματα ιστών από 17 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου για να καθορίσουν τη σχέση ανάμεσα στα καρκινικά κύτταρα στον αρχικό όγκο, τους λεμφαδένες και τα απομακρυσμένα σημεία του ιδίου ασθενή.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε:

  • μόνο στο 35% των ασθενών, το μονοπάτι της καρκινικής μετάστασης ταίριαζε στο παραδοσιακό σχήμα «αρχικόςόγκος- λεμφαδένες - απομακρυσμένο σημείο», καθώς οι μεταστάσεις στους λεμφαδένες και στα απομακρυσμένα σημεία πήγαζαν από τον ίδιο τύπο κυττάρου στον αρχικό όγκο
  • στο 65% των ασθενών οι μεταστάσεις στους λεμφαδένες και τα απομακρυσμένα σημεία ταίριαζαν με διαφορετικούς τύπους κυττάρων του αρχικού όγκου, δηλαδή πήγαζαν από ανεξάρτητα σημεία του αρχικού όγκου.

«Οι μεταστάσεις τους λεμφαδένες θεωρούνται συνήθως πρόδρομοι απομακρυσμένων μεταστάσεων. Όμως, η ολική αφαίρεση των λεμφαδένων δεν αυξάνει πάντα την επιβίωση του ασθενή. Η μελέτη μας τώρα παρέχει τα πρώτα γενετικά στοιχεία για την επίλυση αυτού του αινίγματος», σχολιάζουν οι ερευνητές, υποστηρίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις, οι μεταστάσεις πήγαζαν απευθείας από τον αρχικό όγκο, χωρίς να περιλαμβάνεται στο λεμφικό σύστημα στην όλη διαδικασία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science.

Πληροφορίες από health.in.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της