Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Κατάργηση συμμετοχής σε φάρμακα και θεραπείες ζητούν οι ασθενείς με σκλήρυνση

27/4/2016 11:22:27 πμ
Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν αντέχουν την οικονομική επιβάρυνση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Την κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής σε διαγνωστικές εξετάσεις και φαρμακευτικές θεραπείες ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, τη Μεγάλη Δευτέρα.


Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βάσω Μαράκα συνοδευόμενη από την γενική γραμματέα και την ταμία, ζήτησε από τον κ. Ξανθό την κατάργηση της χρηματικής επιβάρυνσης των ασθενών σε φαρμακευτικές αγωγές που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απορρέουν από την νόσο, καθώς και την απαλλαγή από το ποσοστό συμμετοχής σε μαγνητικές τομογραφίες για τους χρόνια πάσχοντες.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς και τα όρια συνταγογράφησης τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή, τα οποία εξαιρούν από τη συνταγογράφηση φαρμάκων ορισμένες κατηγορίες χρόνιων παθήσεων, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.


Ο υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι θα εξετάσει τα θέματα που του τέθηκαν μαζί με τους αρμόδιους τους ΕΟΠΥΥ και θα φροντίσει για την ικανοποίηση των αιτημάτων της ομοσπονδίας και υποσχέθηκε ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα του και μια επίσκεψη του στο περίπτερο ενημέρωσης του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που θα λειτουργεί στην Πλατεία Κοραή στις 24 και 25 Μαΐου στην Αθήνα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ