Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κάνουν θραύση τα φάρμακα για την πνευματική ευεξία στη Δανία

14/2/2018 12:29:55 μμ
Οι εργαζόμενοι λένε ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων στη Δανία παίρνει καθημερινά φάρμακα για να αντεπεξέλθει στην πίεση της εργασίας και της ιδιωτικής του ζωής. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου «Epinion» για λογαριασμό του συνδικάτου LO, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Politiken», το 14% των εργαζομένων παίρνει σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση φάρμακα που βοηθούν στην «πνευματική τους ευεξία».

Επίσης, το 18% εργαζομένων και ανέργων απάντησαν πως τους τελευταίους 12 μήνες πήραν άδεια ασθενείας λόγω συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άγχος ή την επαγγελματική εξουθένωση (burn out).

«Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα τόσοι πολλοί άνθρωποι να χρειάζονται φάρμακα για να τα βγάλουν πέρα με τη δουλειά τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της LO, Μόρτεν Σκοβ Κρίστιανσεν, σημειώνοντας πως η έρευνα δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο τύπο φαρμάκων. «Ανακαλύψαμε ότι πολλοί άνθρωποι δουλεύουν σκληρά και παλεύουν να συνδυάσουν πράγματα, ιδιαίτερα οι γονείς με μικρά παιδιά», είπε ο ερευνητής και αντιπρόεδρος της Δανέζικης Ιατρικής Εταιρείας, Μίχαελ Ντιπόντ.


Μάλιστα, τα στοιχεία σχολιάζονται ως «ανησυχητικά» από τη σκοπιά των επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς «προβλέπεται πως το 2020, το άγχος θα είναι η πρωταρχική αιτία που προκαλεί απουσία από τη δουλειά» και οι χαμένες εργατοώρες θίγουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία. Αυτή είναι και η βασική ανησυχία των εργοδοτών και όχι βεβαίως πώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες και όροι δουλειάς των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση