Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καμία σκέψη για αποζημίωση πράξεων εντός των φαρμακείων

5/7/2018 12:44:32 μμ
Είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτές οι σκέψεις, σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Δεν υπάρχει στο ορατό μέλλον καμία προοπτική, κανένα σύστημα υγείας και κανένας ασθενής να πληρώσει στο φαρμακείο για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.


Ο ίδιος διαφωνεί με τις σκέψεις που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ότι η παροχή υπηρεσιών θα μπορούσε να αυξήσει και εν μέρει να αποκαταστήσει το χαμένο εισόδημα των φαρμακείων.


Κατά τη διάρκεια ημερίδας που έγινε ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε: «Δεν υπάρχει στο ορατό μέλλον, και εννοώ τουλάχιστον την προσεχή πενταετία, καμία προοπτική, κανένα σύστημα υγείας και κανένας ασθενής να πληρώσει στο φαρμακείο ούτε δέκα λεπτά για τη μέτρηση της πίεσης, για τη μέτρηση του σακχάρου, για τη μέτρηση της χοληστερίνης, για οδηγίες στη διατροφή του, για οδηγίες για τη διακοπή του καπνίσματος για οτιδήποτε τέλος πάντων που ο φαρμακοποιός παρέχει μέσα από το φαρμακείο του ως γνώση, πέρα από την πώληση των φαρμάκων.


Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω γιατί δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Διότι το σύστημα υγείας της χώρας μας δεν σηκώνει ούτε δέκα ευρώ παραπάνω από αυτά τα οποία σήμερα διαθέτει και δεν υπάρχει καμία προοπτική για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο. Και φυσικά ούτε ο καταναλωτής, ο ασθενής, ο ασφαλισμένος, ο πολίτης -όπως θέλετε ονομάστε τον- έχει τη δυνατότητα ή έχει την προοπτική να βγάλει από την τσέπη του και να πληρώσει, γιατί ο φαρμακοποιός του μετρά το σάκχαρο ή την πίεση ή του δίνει κάποιες συμβουλές».


Καταλήγοντας το συλλογισμό του ο κ. Θεοδοσιάδης πρόσθεσε: «Δεν είναι κίνητρο το χρήμα άμεσα, όταν συζητάμε για παροχή υπηρεσιών από το φαρμακείο. Τότε τι είναι; Είναι η κατοχύρωση του ρόλου του φαρμακείου, του φαρμακοποιού στο φαρμακείο, του φαρμακείου που έχει τον φαρμακοποιό, η κατοχύρωσή του ότι το φάρμακο περνάει μόνο από τα χέρια του φαρμακοποιού που βρίσκεται σε ένα εγκεκριμένο και νομίμως λειτουργόν φαρμακείο. Τι σημαίνει αυτό; Όχι σούπερ μάρκετ, όχι ηλεκτρονικές πωλήσεις, όχι τέτοια πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι ο φαρμακοποιός καλείται να παρέχει αυτό που το e-shop ή το e-pharmacy -ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε το- ή το αυτόματο μηχάνημα ή η κοπέλα στο σούπερ μάρκετ κλήθηκε ή θα κληθεί ενδεχομένως στο μέλλον να κάνει».


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi