Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καθοριστικός αποδείχθηκε ο ρόλος του φαρμακείου στην υγεία

2/7/2018 11:39:17 πμ
Έπεσε η αυλαία του 2ου Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου InPharma
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από αριστερά: Θ. Κωνσταντινίδης - Διευθυντής Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ., Πάνος Ζαρογουλίδης - πρόεδρος Φ.Σ. Πέλλας, Θ. Αγοραστός - καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Α.Π.Θ. & διευθυντής της Δ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., Β. Σιαμαντά - φαρμακοποιός MSc & υποψήφια διδάκτορας Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ., Δ. Αποστολίδης, παθολόγος/διαβητολόγος με MSc στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία

Έπεσε εχθές, 1η Ιουλίου 2018, η αυλαία του 2ου Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου που διοργανώθηκε, κατά γενική ομολογία, με μεγάλη επιτυχία στο Λουτράκι Αριδαίας υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας.

 

Οι συμμετέχοντες ανταμείφθηκαν από την κατάθεση των εργασιών των πανεπιστημιακών, ιατρών και φαρμακοποιών και την πλούσια φιλοξενία των διοργανωτών.

Στo πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως:

  • Εμβολιασμοί ενηλίκων
  • Διαβήτης
  • Αποφρακτικό νόσημα του πνεύμονα
  • Αδιάγνωστες ρευματοπάθειες
  • Διαχείριση της φαρμακοθεραπείας και έλεγχος ασυμβατοτήτων στις συνταγές
  • Διαχείριση του πόνου μέσω των Μη αποζημιούμενων φαρμάκων
  • Ο ρόλος του εργαστηρίου του φαρμακείου στην παράδοση σκευασμάτων στους ασθενείς με ιδιόμορφες ανάγκες.

Επίσης ενημερώθηκαν σχετικά με τις δυνατότητες και τα όρια της θεραπευτικής κάνναβης, τη χρήση των δεδομένων τους και τις δυνατότητες της φαρμακοεπιδημιολογίας στο φαρμακείο, έχοντας την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν άμεσα με στοχευμένες ερωτήσεις που εκτόξευσαν στα ύψη το ενδιαφέρον. 

Συμπεράσματα συνεδρίου

Καθοριστικός αποδείχθηκε ο ρόλος του φαρμακείου:

  • στην αναγνώριση των αδιάγνωστων παθήσεων
  • στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στην επίτευξη «ανοσίας αγέλης»
  • στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού «ιστορικού του ασθενή» στο πλαίσιο του κόστους χρόνου για τους θεράποντες γιατρούς.

Κατά γενική ομολογία, η νομοθετική απελευθέρωση των αρμοδιοτήτων του φαρμακοποιού θα οδηγήσει σε γεωμετρικό όφελος της ποιότητας ζωής των ασθενών.


Τα μέλη του Φ.Σ. Πέλλας δηλώνουν «περήφανοι» που επάξια έφεραν σε πέρας ένα εγχείρημα που εξαντλεί την κλαδική ευθύνη και φωτίζει τις δυνατότητες του ελληνικού φαρμακείου στη μείωση των δαπανών υγείας και την προσφορά του στην επιστήμη, δημιουργώντας μάλιστα ισχυρούς δεσμούς με άλλους διακεκριμένους επιστήμονες υγείας.


Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πέλλας, Πάνος Ζαρογουλίδης ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες καθηγητές πανεπιστημίου: Θ. Αγοραστό, Κ. Αθανασάκη, Δ. Κούβελα, Ι. Κυριόπουλο, Θ. Κωνσταντινίδη, Α. Χατζάκη, Χ. Κοντογιώργη, τους γιατρούς: Δ. Αποστολίδη, Γ. Δημητριάδη, Ε. Δουμαλά, Ε. Καϊμακάμη, τους φαρμακοποιούς: Α. Τερζή, Η. Χαλιγιάννη, Β. Σιαμαντά, Μ. Σταυρόπουλο, Η. Κατσόγιαννη και Α. Σικαλιά, Κ. Βαρσάμο και τέλος τον άοκνο γενικό διευθυντή του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης Δ. Αλιμπέρτη, το γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Μ. Χειμώνα, το γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος Λ. Μαρίνο, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Θεοδοσιάδη.


Κλείνοντας το φετινό συνέδριο με τη γραπτή τοποθέτηση του ομότιμου Καθηγητή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας K. Κυριόπουλου Ι., ότι «η επιτυχία αυξάνει τις υποχρεώσεις για το επόμενο συνέδριο και κυρίως για τη μονιμοποίηση του θεσμού και την ανάδειξη της Πέλλας ως σημείου επαφής», ο Φ.Σ. Πέλλας δίνει το ραντεβού για το InPharma3 την ερχόμενη χρονιά!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου