Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κ. Λουράντος: «Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής στις 14/09»

13/9/2023 7:48:44 μμ
Η Περιφέρεια αποδέχτηκε επίσημα το αίτημα του ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η αργία της 14ης Σεπτεμβρίου για τα φαρμακεία της Αττικής, στην οποία παραμένουν εθιμοτυπικά κλειστά, γιορτάζοντας την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Όμως, τα τελευταία χρόνια ορισμένα φαρμακεία άνοιγαν, επικαλούμενα πως δεν υπήρχε νόμος που να ορίζει αυτήν την ημέρα ως αργία. Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση του Φ.Σ. Αττικής να παραπέμψει το θέμα στην Περιφέρεια ώστε να οριστεί ως επίσημη αργία και να είναι δεσμευτική για όλους. 

Σημειώνεται εδώ ότι ο νόμος ανέφερε ρητά πως οι ημέρες των Πολιούχων Αγίων κάθε περιοχής θεωρούνται αργίες και για τα φαρμακεία. Αυτό όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αττική, όπου κάθε Δήμος έχει τον δικό του Πολιούχο Άγιο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος στο f.daily, τα φαρμακεία θα παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά πλέον στις 14/9, αφού η Περιφέρεια αποδέχτηκε το αίτημα του ΦΣΑ για την αντικατάσταση της αργίας των Πολιούχων με αυτή του Τιμίου Σταυρού.

Ο Αδαμάντιος Ψαριανός παραιτείται από μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών» Αδαμάντιος Ψαριανός εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το θέμα της 14ης Σεπτεμβρίου, ενώ δήλωσε ότι παραιτείται από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Όπως αναφέρει: «Δυστυχώς επιβεβαίωσα τους φόβους και τους ενδοιασμούς μας σχετικά με τη διοίκηση του συλλόγου που σχηματίστηκε μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ένα ετερόκλητο σχήμα διοίκησης χωρίς κανένα σημείο σύγκλισης απόψεων. Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή και το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι θέτουν το σύλλογο σε απραξία». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η θέση της ΔηΕΦ έχει εδώ και μέρες κοινοποιηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι υπέρ του κλεισίματος των φαρμακείων την ημέρα του Σταυρού, με την αντικατάσταση της αργίας του Πολιούχου κάθε πόλης της Αττικής. 
Όσο για την παραίτηση, δήλωσε πως παραχωρεί τη θέση του στον Ηλία Βασιλαδιώτη, λόγω δικών του επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για τα κοινά του Συλλόγου.

Από τη μεριά του, ο Κώστας Μανωλόπουλος, εκπρόσωπος του Ενιαίου Φορέα Φαρμακοποιών Αττικής (ΕΦΦΑ) δήλωσε: «Από την εποχή του ωραρίου της πανδημίας, έχουμε ζητήσει ως παράταξη όλες οι αλλαγές ωραρίου ή αργίας να εγκρίνονται από την Περιφέρεια, μιας και ο Σύλλογος δεν έχει τη δυνατότητα νομοθέτησης. Η σημερινή κατάληξη, παρότι αργοπορημένη, είναι ευτυχής και δείχνει το δρόμο για το μέλλον».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας