Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

K. Λουράντος: Ενημέρωση για πληρωμές ΟΠΑΔ 2011

9/1/2013
«Ελέγξετε τι θα σας πληρώσουν, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων!»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ενημέρωση από τον πρόεδρο του Φ.Σ.Α., Κωνσταντίνο Λουράντο, προς τα μέλη του συλλόγου για τις πληρωμές των φαρμακείων:

 

"Εν όψει της πληρωμής μας από τον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη του ΟΠΑΔ του 2011 (γιατί υπάρχουν και άλλα χρέη του 2011 όπως π.χ. ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, Τράπεζες κ.λπ.) σας προτείνω να ελέγξετε τι θα σας πληρώσουν, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

 

ΚατΆ αρχάς θα κρατηθεί rebate 3,5% για όλο το οφειλόμενο ποσό, το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε αθροίζοντας τα τιμολόγια που εκδώσατε τον Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2012 συμπεριλαμβανομένων και των ΦΥΚ.

 

Από το ποσό αυτό, θα αφαιρέσετε το 27% ή το 20% που μας έδωσε ο ΕΟΠΥΥ σαν προκαταβολή την 14η και 15η Μαρτίου 2012 αντίστοιχα. Η προκαταβολή αυτή φαίνεται στο βιβλιάριο της τράπεζας Πειραιώς , διότι αυτά δόθηκαν για πληρωμή των μελών μας μέσω Φ.Σ.Α., ο οποίος και τα πίστωσε στον λογαριασμό σας.

 

Προσοχή: η προκαταβολή αυτή δεν δόθηκε σε όλους για τους γνωστούς λόγους διαφόρων μεταβολών που είχαν κάποια φαρμακεία στην επωνυμία τους ή στο ΑΦΜ, οπότε όπως είναι λογικό δεν θα αφαιρεθεί κανένα ποσό! Πληροφορούμαι όμως ότι υπάρχει φόβος αυτοί οι συνάδελφοι να μην πληρωθούν ούτε τώρα, αν δεν έχουν φροντίσει να γνωστοποιήσουν την μεταβολή τους και τα νέα στοιχεία στο Φ.Σ.Α.!

 

Αφαιρώντας λοιπόν το ποσό της προκαταβολής (για όσους το πήραν) και το rebate για όλο το ποσόν από το συνολικό ποσό των τιμολογίων, θα προκύψει το υπόλοιπο που πρέπει να καταβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ σαν εξόφληση των χρεών του ΟΠΑΔ.

 

Σε εκκρεμότητα μένει ο τρόπος που θα επιλεγεί για να δικαιολογηθεί φορολογικά η κράτηση του rebate από τον ΕΟΠΥΥ και να αφαιρεθεί ο ΦΠΑ που έχει πληρωθεί γιΆ αυτό! Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να μας... διαφωτίσει ακόμα!!!

 

Παράδειγμα φαρμακείου:

 

Συνολικό ποσό τιμολογίων Ιουλίου έως και Οκτωβρίου: 16.313,87 ευρώ.

Rebate 3,5%: (16.313,87 Χ 3,5% ): 570,99 ευρώ.

Προκαταβολή 27% επί του αρχικού ποσού: (16.313,87 Χ 27%): 4.404,74 ευρώ.

ΠΛΗΡΩΤΕΟ από ΕΟΠΥΥ: 11.338,14 ευρώ.

 

ΣΗΜ:

1) Το rebate συμφωνήθηκε για να πληρωθούν τα χρέη του ΟΠΑΔ μέχρι τον Μάρτιο 2012, κάτι δηλαδή σαν... γρηγορόσημο!!! Γρηγορόσημο διάρκειας ενός έτους... πρώτη φορά βλέπω!!!

2) H πληρωμή θα γίνει στους λογαριασμούς που μας έβαζε τα χρήματα το... ΙΚΑ !!! Όταν τους είπαμε ότι πιθανόν κάποιοι από αυτούς του λογαριασμούς να έχουν κλείσει... δεν απάντησαν...!

 

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

 

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr


Σχετικά θέματα:

9/1/2013 - Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς «κουρέματα» για 2011 και 2012
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών
Η υπηρεσία «test to treat» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ






Σχετικά άρθρα

ΟΣΦΕ: Κάλεσμα συνεργασίας προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές
Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών
Φαρμακευτικοί κολοσσοί προωθούν τη συνταγογράφηση στα φαρμακεία
Η υπηρεσία «test to treat» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ
ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS