Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Λουράντος: Απόλυτη σύγχυση με τα αντι-ιικά φάρμακα

9/2/2016 10:35:39 πμ
Έρχονται συνταγές στους φαρμακοποιούς με συμμετοχή 25%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Όπως κατήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος "δεν υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία του υπουργείου για το αν τα αντι -ιικά φάρμακα χορηγούνται δωρεάν ή με συμμετοχή 25%''.
Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας εμμένει σε παλαιότερη απάντησή της σύμφωνα με την οποία '' έχει ήδη αποσταλεί εγκύκλιος, με την οποία παρατείνεται η ισχύς παλαιότερης απόφασης (του 2014), βάση της οποίας η χορήγηση των αντι- ιικώνσκευασμάτων γίνεται δωρεάν, με απλή ιατρική συνταγή''.

Τι αναφέρει

Η σχετική απόφαση αναφέρει ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα των αντι - ιικών φαρμάκων οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν από το εθνικό απόθεμα που βρίσκεται στα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων. Για τον σκοπό αυτό, οι διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ καλούνται να διευκολύνουν τη διάθεση των σκευασμάτων αυτών από το απόθεμά τους. Η χορήγηση αντιικών φαρμάκων στους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, εξακολουθεί να πραγματοποιείται δωρεάν και από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και από τα Κέντρα Υγείας, από τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων και από τα οργανωμένα ιατρεία των Καλλικρατικών Δήμων, με απλή ιατρική συνταγή.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο ''προϋπόθεση για την δωρεάν προμήθεια των ιδιωτικών φαρμακείων με τα εν λόγω φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ είναι η συμπλήρωση πρωτόκολλου παράδοσης – παραλαβής μεταξύ ιδιώτη και κρατικού φαρμακοποιού''.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο