Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Θεοδοσιάδης: Ο στόχος είναι η αξιοπρεπής περίθαλψη του λαού

20/9/2013 6:18:17 μμ
Παρέμβαση του προέδρου του Π.Φ.Σ. στο Health World 2013 και στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα παραγωγικής πολιτικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Παρεμβαίνοντας στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου Health World 2013 o πρόεδρος του Π.Φ.Σ. τοποθετήθηκε όσον αφορά την «Τεκμηρίωση και συναίνεση ως προαπαιτούμενα μιας "παραγωγικής" πολίτικης».


Πρώτο και βασικό προαπαιτούμενο για τον Κ. Θεοδοσιάδη οφείλει να είναι ο καθορισμός κοινού στόχου, επισημαίνοντας ότι ο στόχος για τις κλαδικές επιστημονικές οργανώσεις και για τους φαρμακοποιούς είναι η αξιοπρεπής περίθαλψη του ελληνικού λαού.


Δεύτερο προαπαιτούμενο θεωρεί την αποφυγή του λαϊκισμού από κάθε συνομιλητή, στο όνομα της υπεράσπισης του κλάδου του. Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Με θλίψη σκέφτομαι τα όσα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε κάποιους φορείς ή πρόσωπα, κάθε φορά που τίθενται σοβαρά θέματα, όπως ο τρόπος συνταγογράφησης των γενοσήμων, χωρίς να σταθώ στο αν είναι γιατροί, φαρμακοποιοί, διαγνωστικά κέντρα η κλινικάρχες. Αντί να συζητάνε για το μείζον, κάποιοι περιλούουν τους άλλους με χαρακτηρισμούς. Εδώ, λοιπόν έρχεται η ανάγκη τεκμηρίωσης. Τα διάφορα επιχειρήματα του τύπου: «πουθενά δεν συμβαίνει αυτό» ή «σε όλο τον κόσμο ισχύει το άλλο», έχουν τόση αξία όσο και μια δεκάρα προ της έλευσης του ευρώ."


Ένα τρίτο προαπαιτούμενο αποτελεί για τον πρόεδρο των φαρμακοποιών οι χρήσιμες εποικοδομητικές συναντήσεις, όπως το Health World 2013, που να προάγουν το διάλογο. "Συνήθως, όλοι τρέχουμε εσπευσμένα γύρω από ένα τραπέζι, όταν πρόκειται να δούμε τι θα πούμε στην τρόικα ή όταν πρέπει να μοιραστούν κάποια λιγοστά χρήματα. Μοιραίο είναι, όχι συναίνεση να μην υπάρχει, αλλά αντιπαράθεση", αναφέρει σχετικά.

Καταλήγει δε επαναλαμβάνοντας το στόχο για την αξιοπρεπή περίθαλψη του ελληνικού λαού, σημειώνοντας ότι όσον αφορά τους φαρμακοποιούς περιλαμβάνει την αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη και συμπληρώνει: "Από εκεί και πέρα, για το πώς θα την πετύχουμε, μέσα στο σημερινό πιεστικό οικονομικό πλαίσιο, απαιτείται να συμβάλουμε όλοι με τεκμηριωμένες προτάσεις. Όσον αφορά εμάς, τους φαρμακοποιούς, είμαστε έτοιμοι να σας τις καταθέσουμε."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Χρήσιμη σε φαρμακοποιούς, ερευνητές αλλά και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο