Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ισχυρή παγκόσμια συμμαχία για τα μη μεταδοτικά νοσήματα

23/1/2018 11:16:04 πμ
Ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια παγκόσμια πρωτοβουλία 22 φαρμακευτικών εταιρειών, η Accelerated Accessενεργοποιείται για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και ιατρικών αναγκών των ασθενών και των φροντιστών τους, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.


Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum), την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία.


Μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν είναι η Pfizer, η Johnson & Johnson, η Novartis, η Bristol-Myers Squibb, η Roche, η Menarini, η Sanofi, η Astellas, η Bayer, η Celgene, η Eli Lilly, η Merck, η Takeda, η MSD, η PhRMA και η UCB, οι οποίες συμπράττουν για τη βελτίωση της πρόσβασης σε προληπτικά μέτρα κατά των μη μεταδοτικών νόσων (non-communicable disease-NCD), στις οποίες οφείλεται ποσοστό σχεδόν 80% των θανάτων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.


Η πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας και την Ένωση Διεθνούς Ελέγχου του Καρκίνου (UICC) εστιάζει στην επίτευξη του στόχου της United Nations Sustainable Development Goal (SDG) για τη μείωση των πρόωρων θανάτων από NCDs κατά το ένα τρίτο έως το 2030. Η πρωτοβουλία θα επιτύχει το στόχο με τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ζητημάτων γύρω από τη χρηματοδότηση, τη ρύθμιση και τη φροντίδα υγείας ανά χώρα, ενώ ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης θα αξιολογήσουν την πρόοδο του εγχειρήματος.


Ο Tim Evans, ανώτερος διευθυντής της Υγείας, Διατροφής και Πληθυσμού στον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε ότι «για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και τους διεθνείς εταίρους. Αυτή η νέα προσπάθεια αποτελεί ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν καινοτόμους τρόπους για να παράσχουν αποτελεσματική φροντίδα κατά των μη μεταδοτικών νόσων, με κύριο μέλημα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».


Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations (IFPMA), ο Ian Read σχολίασε: «Μέσω της δέσμευσης και της εμπειρίας των συνεργατών της Accelerated Access, θα εργαστούμε για ένα κοινό όραμα όπου κανένα άτομο δε θα πεθαίνει πρόωρα από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί και είναι θεραπεύσιμη. Εάν η σημερινή τάση των μη μεταδοτικών ασθενειών στις χώρες χαμηλού και κατώτερου μέσου εισοδήματος δεν αντιστραφεί, υπάρχει πραγματική πιθανότητα να υπονομεύσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στον τομέα της υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο».


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών