Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ισχύουν οι άδειες φαρμακείων και μετά την συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών

21/12/2016 5:34:02 μμ
Τροπολογία ρυθμίζει και άλλα θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Σειρά θεμάτων που άπτονται της φαρμακευτικής νομοθεσίας ρυθμίζει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Με την τροπολογία προβλέπεται μεταξύ άλλων, ότι παραμένουν σε ισχύ οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων και φαρμακαποθηκών και μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν εφεξής το δικαίωμα, από την ημέρα συνταξιοδότησης και μετά να μετέχουν με οποιαδήποτε σχέση σε εταιρείες φαρμακείου ή φαρμακαποθήκης.


Επίσης, καταργείται το τέλος υπέρ του ΕΟΦ στην προκαταβολή του οποίου υποχρεώνεται όποιος θέτει σε κυκλοφορία καλλυντικά προϊόντα για κάθε μορφή και συσκευασία τους κλπ. και καταργείται και ο περιορισμός της χονδρικής πώλησης φαρμάκων μόνο σε κλινικές όπου λειτουργεί φαρμακείο.

Με την ίδια τροπολογία, αυστηροποιείται η κύρωση σχετικά με την άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας φαρμακείου, φαρμακαποθήκης ή άλλου καταστήματος χονδρικής πώλησης φαρμάκων, καθώς δεν προβλέπεται πλέον η περίπτωση προσωρινής ανάκλησης άδειας με δυνατότητα επαναλειτουργίας μετά από έξι μήνες σε περίπτωση σχετικών παραβάσεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Επίσης, προβλέπεται η καταβολή από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τους κατόχους αδείας κυκλοφορίας (ΚΑΚ) για κάθε φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα που θα ενταχθεί στον προαναφερόμενο θετικό κατάλογο, ως τέλος εισόδου εφάπαξ εισφοράς 2.000 ευρώ για κάθε μορφή, περιεκτικότητα και δοσολογία. Τέλος, επιτρέπεται η λειτουργία φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μη συνεχόμενα κτίρια, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της λειτουργικής αυτοτέλειας των κτιρίων και τηρούνται οι προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης