Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο χάρτη υψηλού κινδύνου Γλυφάδα, Κέρκυρα και Ηλεία

30/8/2013 2:13:15 μμ
Αυξάνονται τα κρούσματα: σύνολο 49 από την αρχή του καλοκαιριού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ολοένα και αυξάνονται οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Μόνο την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 14 νέα κρούσματα με τρεις ασθενείς να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων – από την αρχή του καλοκαιριού έως και σήμερα – αγγίζει τους 49.


Οι ειδικοί μάλιστα πρόσθεσαν τρεις ακόμη περιοχές στον χάρτη υψηλού κινδύνου, καθώς διαπιστώθηκε μεγάλη κυκλοφορία μολυσμένων κουνουπιών -την Κέρκυρα, την Ηλεία αλλά και τη Γλυφάδα στην Αττική.


Πηγή: imerisia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιούργησαν την «'Ατροπο», μια καινοτόμα αντι-ιική θεραπεία για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου






Σχετικά άρθρα

ΕΟΔΥ: Καλεί τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για έγκαιρο εμβολιασμό κατά της Covid-19
Η κυκλοφορία του ιού αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες
Συνέδριο Συλλόγου Ασθενών «ΑΡΜΟΝΙΑ»
Στις 12 Νοεμβρίου 2025 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand
Οι αγωνιστές GLP1 μπορεί να είναι η επόμενη θεραπεία των εθισμών
Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν μείωση της επιθυμίας για αλκοόλ και οπιοειδή