Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ιατρείο της γειτονιάς θα λειτουργήσει στο Βόλο

17/3/2017 1:03:51 μμ
Πιλοτικό εγχείρημα για την "αποσυμφόρηση" των νοσοκομείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Ο Βόλος είναι μεταξύ των πόλεων όπου θα λειτουργήσουν «ιατρεία της γειτονιάς», οι διαδικασίες για τη δημιουργία και στελέχωση των οποίων ξεκινούν άμεσα.

Πρόκειται για 239 ιατρεία συνολικά, τα οποία θα επεκταθούν σταδιακά σε ολόκληρη την χώρα και θα λειτουργούν ως δομές που θα παρέχουν εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, δηλαδή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η σχετική τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί από τον υπουργό Υγείας και έτσι, ανοίγει πλέον, ο δρόμος για την στελέχωση των πρώτων δομών.

Το εγχείρημα ξεκινά πιλοτικά, θα είναι τετραετούς διάρκειας και θα καλυφθεί με κοινοτικούς πόρους. Η πρόσβαση δε, για τους πολίτες θα είναι καθολική, δωρεάν και με ίσους όρους κάλυψης.


Οι «Τοπικές Ομάδες Υγείας» – όπως είναι η ακριβής ονομασία των δομών – στελεχώνονται από επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εκτιμώνται (σε πρώτη φάση) σε περισσότερους από 3.000 γιατρούς και λοιπό προσωπικό.


Κάθε μονάδα θα διαθέτει τουλάχιστον ένα γενικό γιατρό ή παθολόγο ή παιδίατρο, ένα νοσηλευτή ή επισκέπτη Υγείας και έναν απασχολούμενο ως διοικητικό προσωπικό.

Η πρόσληψη θα γίνεται με απόφαση των διοικητών της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), έπειτα από προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων. Η προκήρυξη θα ανακοινώνεται από το υπουργείο Υγείας και θα εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Γράφει ο Δρ. Μιχαήλ Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD, Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση