Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ι.Σ.Α.: «Διαπομπεύονται οι γιατροί για να καλυφθεί το κούρεμα των οφειλών»

25/1/2013
«Προσπάθεια αποπροσανατολισμού οι ανακοινώσεις για κυκλώματα διαφθοράς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα ποσά που θα δώσει σε γιατρούς και άλλους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι γιατροί θεωρούν τώρα πως ο Οργανισμός τους διαπομπεύει λέγοντας ότι εμπλέκονται σε κυκλώματα απάτης με φάρμακα για να καλύψει το θέμα του κουρέματος.

 

«Η προσπάθεια διαπόμπευσης του Έλληνα ιατρού από τον ΕΟΠΥΥ στόχο έχει να συγκαλύψει το κούρεμα των ιατρικών αμοιβών» λέει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (Ι.Σ.Α.) μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι εντόπισε κυκλώματα απάτης με φάρμακα στα οποία εμπλέκονται και γιατροί.

 

Ο Ι.Σ.Α. υπογραμμίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε περιπτώσεις γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα διαφθοράς δεν αναφέρεται όμως: «στους χιλιάδες ιατρούς που παραμένουν απλήρωτοι προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες τους δωρεάν. Ο Ι.Σ.Α. σε κάθε περίπτωση συνηγορεί στη τιμωρία των επιόρκων, πλην όμως πρέπει να ενημερωθούμε για τις αμετάκλητες αποφάσεις, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί με κακοήθεις αντιπερισπασμούς και κυνήγι μαγισσών».

 

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να καλυφθούν οι οφειλές προς τον κλάδο γι αυτό και καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

 

Πηγή: iatropedia.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ανάπτυξη νέου οφθαλμικού φαρμάκου και την κάλυψη σημαντικής θεραπευτικής ανάγκης
Η κυκλοφορία του αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά