Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


«Ηρωικές μέρες»: Το νέο μυθιστόρημα από τον φαρμακοποιό Μανόλη Μελισσουργάκη

22/11/2023 11:57:15 μμ
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο βραβευμένος συνταξιούχος φαρμακοποιός Μανόλης Μελισσουργάκης και οι εκδόσεις Κέδρος θα παρουσιάσουν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, στις 18:30, το νέο μυθιστόρημά του με τίτλο «Ηρωικές μέρες», στο χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. 


Ομιλητές θα είναι ο Τάκης Χονδρογιάννης, φαρμακοποιός, εκδότης, η Σοφία Σκλείδα, φιλόλογος, ποιήτρια, λογοτέχνης, ενώ θα απαγγέλουν ο Λεονάρντο Θίμο, ηθοποιός - σκηνοθέτης, η Μένη-Μαρία Αναστασοπούλου, ποιήτρια, πρόεδρος Συλλόγου «ΟΡΙΖΩΝ» με τη συνθέτη Αρετή Κοκκίνου και τους ερμηνευτές τον Γιάννη Λεκόπουλο και τη Θάλεια Καραγιάννη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και συντονίσει ο Μιχάλης Γριβέας, αρχιτέκτων-συγγραφέας.


Το μυθιστόρημα ανατρέχει τον αναγνώστη στον Μάιο του 1941 όπου ο Τηλέμαχος, μαζί με άλλους συντοπίτες του, επιστρέφει από το αλβανικό μέτωπο λίγο πριν από την ηρωική μάχη της Κρήτης ενάντια στους Γερμανούς. Οι Κρητικοί αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις τους, αλλά στο τέλος αναγκάζονται να υποχωρήσουν στα χωριά τους, ενώ το νησί παραδίνεται στη λαίλαπα της γερμανικής Κατοχής. Ο ίδιος, με πλήθος συναγωνιστών, εντάσσεται σιγά σιγά στις δυνάμεις αντίστασης και μέσα από μια πορεία παράτολμων πράξεων οργανώνουν ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κινήματα απέναντι στους Ναζί. Πρόκειται για ένα –ιστορικό, αλλά και τρυφερό– μυθιστόρημα για την επική αντίσταση της Κρήτης και τις δύσκολες συνθήκες ζωής εκείνη τη ζοφερή περίοδο, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.


Ο συγγραφέας Μανόλης Μελισσουργάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Παιδαγωγικά και δίδαξε επί τέσσερα χρόνια σε δημόσιο σχολείο στα 'Αγραφα. Συνέχισε τις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ. Διατηρεί φαρμακείο στην Αθήνα από το 1975, ενώ παράλληλα έχει σημειώσει αξιόλογο εικαστικό και λογοτεχνικό έργο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»