Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Χωρίς τύχη η πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα για τους ανέργους

4/6/2013 1:00:19 μμ
Η σχετική πρόταση δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι του διαλόγου με τους εταίρους της τρόικας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Χωρίς τύχη φαίνεται ότι είναι η πρόταση την οποία έχουν καταθέσει ορισμένοι βουλευτές στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα τα οποία προμηθεύονται άνεργοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Η σχετική πρόταση δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι του διαλόγου με τους εταίρους της τρόικας, ενώ όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ε.Ε. και η ΕΚΤ δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμία αλλαγή προς τα κάτω, ούτε καν στον τομέα της εστίασης.


Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε πολύ επιφυλακτικά σχετικά με πιθανές αλλαγές στο ΦΠΑ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, το απόγευμα τηςΔευτέρας 3 Ιουνίου, μετά το πέρας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό με την παρουσία του αρμοδίου επιτρόπου της Ε.Ε. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, έθεσε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης, αλλά ο αρμόδιος επίτροπος επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά.


Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, ηγενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Δευτέρα 3 Ιουνίου ότι "το θέμα της μείωσης των φόρων στην Ελλάδα δεν είναι ένα δευτερεύον ή χωρίς ουσία θέμα, αλλά η συζήτηση για κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για χαλάρωση των σκληρών και επώδυνων προσπαθειών τις οποίες έχουν καταβάλει οι Έλληνες".


Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΟΣΦΕ: Κάλεσμα συνεργασίας προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές
Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών
Φαρμακευτικοί κολοσσοί προωθούν τη συνταγογράφηση στα φαρμακεία
Η υπηρεσία «test to treat» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ
ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS