Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Η τεχνητή νοημοσύνη για την αντιμετώπιση του Πάρκινσον αποδεικνύεται ακριβής σε κλινικές μελέτες

14/6/2023 10:51:11 μμ
Μέσω μιας κινητής φορητής συσκευής παρακολούθησης της νόσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δημοσιεύτηκαν στο Frontiers in Neurology τα αποτελέσματα της κλινικής πολυκεντρικής μελέτης, η οποία αναλύει τις επιδόσεις του PDMonitor®, μιας πρωτοποριακής συσκευής παρακολούθησης της νόσου του Πάρκινσον από την PD Neurotechnology®, το οποίο χρησιμοποιεί φορητές συσκευές και Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των συμπτωμάτων της νόσου του Πάρκινσον.

Η μελέτη συνέκρινε τις αυτοματοποιημένες αξιολογήσεις του PDMonitor® για τους ασθενείς με Πάρκινσον σε τρία ευρωπαϊκά νοσοκομεία, με τις κλινικές αξιολογήσεις των γιατρών και τα ημερολόγια συμπτωμάτων για να προσδιοριστεί εάν η συσκευή παρείχε ένα αξιόπιστο και πρακτικό τρόπο ενημέρωσης των σχημάτων θεραπείας.
Το PDMonitor® χρησιμοποιεί πέντε αισθητήρες που φοριούνται στον κορμό και στα άκρα του ασθενούς για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με το χρόνο εμφάνισης και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, καθώς και αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να ολοκληρώνει τις αξιολογήσεις του.

Το PDMonitor® πέτυχε επίπεδα ακρίβειας 99% ή περισσότερο κατά την ανίχνευση ήπιας έως σοβαρής δυσκινησίας, δυσκολίας βάδισης, τρόμου του καρπού και των ποδιών και τουλάχιστον 96% κατά την ανίχνευση περιόδων «Off» όπου τα συμπτώματα του Πάρκινσον επανεμφανίζονται μεταξύ των φαρμακευτικών δόσεων. Ο Νίκος Μόσχος, Συνιδρυτής & Επιχειρησιακός Διευθυντής της PD Neurotechnology®, αναφέρει: «Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αποτελεσματική και εύκολη στη χρήση και έχουμε δει επανειλημμένα πώς διευκολύνει τις καλύτερες αποφάσεις θεραπείας για τους ασθενείς με βάση τα πραγματικά δεδομένα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προετοιμάζει 1000 παραγγελίες/ώρα, με μεγάλη ακρίβεια
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό