Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η συνταγογράφηση με δραστική στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

19/11/2014 11:52:43 πμ
Ποιες είναι οι αλλαγές που ζητά ο Π.Φ.Σ. από τον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μικρά καθημερινά προβλήματα αλλά μεγάλης σημασίας ζητήματα που αφορούν τα φαρμακεία τέθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Π.Φ.Σ. με τη Διεύθυνση Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ. Με έγγραφά του ο Σύλλογος καταγράφει όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και ζητά να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες από πλευράς του Οργανισμού για την υλοποίηση των απαιτούμενων.


 

Συγκεκριμένα έχει ζητήσει να αριθμούνται ξεχωριστά οι χειρόγραφες συνταγές, ενώ για την αρίθμηση των ηλεκτρονικών συνταγών ζητά να είναι αυτή που εκδίδεται από την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση ή και το API φαρμακείων.

Επίσης, απαιτεί την άμεση τροποποίηση της τιμής των ταινιών μέτρησης κετόνης δεδομένου ότι η τιμή αποζημίωσης του Οργανισμού είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που αγοράζει το φαρμακείο.

Κρίνεται επίσης σκόπιμη η ενημέρωση των φαρμακείων μέσω της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για την επιβολή κυρώσεων στα φαρμακεία που εκτελούν συνταγές με σκευάσματα που δεν έχουν στο φαρμακείο τους, πληκτρολογώντας τυχαία τα barcode.

Ο Π.Φ.Σ. ζητά επίσης στο πεδίο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η Συγκεντρωτική Κατάσταση που θα εκδίδεται να είναι για τις συνταγές όλων των ταμείων που εκτελέστηκαν από το φαρμακείο και έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, και όχι ανά ταμείο.

Τέλος, τέθηκε και το σημαντικότατο θέμα της συνταγογράφησης με δραστική ουσία και όχι με εμπορική ονομασία και ζητήθηκε η εφαρμογή του μέτρου στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Μετά την εκτέλεση της συνταγής από το φαρμακείο, σε κάθε επόμενη συνταγογράφηση, οι γιατροί θα «βλέπουν» μόνο δραστική ουσία και όχι εμπορική ονομασία, προκειμένου να διευκολυνθεί στην πράξη η συνταγογράφηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών
Και τον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης