Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Χ. Σταϊκούρας: Προβληματικός ο ΕΟΠΥΥ

31/5/2013 5:16:23 μμ
Την πικρή αλήθεια παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, έκρουσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την διάρκεια του συνεδρίου «Shaping the Future of Healthcare in Greece», το οποίο διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα από τους Financial Times.


Όπως σημείωσε, 1,5 χρόνο μετά την δημιουργία του Οργανισμού, συνεχίζουν να υφίσταται σημαντικά δομικά προβλήματα, με βασικότερα:

  • Την υστέρηση που παρουσιάζεται στον τομέα των εσόδων, η οποία οφείλεται στην αύξηση των ποσοστών ανεργίας, αλλά και στην ελλειπή απόδοση των προβλεπόμενων πόρων από τους συγχωνευόμενους φορείς.
  • Στη μη ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος του ΕΟΠΥΥ, η οποία κανονικά θα οδηγούσε στην ουσιαστική ενοποίηση των ενταχθέντων ταμείων και στην ενίσχυση του ελεγκτικού του ρόλου.
  • Στην απουσία διαπραγματευτικής δύναμης του ΕΟΠΥΥ με την έλλειψη μηχανισμού είσπραξης νοσηλίων και ιατρικού ελεγκτικού μηχανισμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συγκράτηση των δαπανών υγείας.

 

Όπως συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, απαιτείται άμεσα ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και η οικονομική του εξυγίανση, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να καλύπτει τις ανάγκες υγείας των ασφαλισμένων.


Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος συμπλήρωσε ότι, για την καλύτερη παρακολούθηση των δαπανών υγείας του ΕΟΠΥΥ προωθείται η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου παρακολούθησης ασθενών και έξυπνης κάρτας υγείας, μέσω των οποίων θα ελέγχονται όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις με τις οποίες βαρύνεται ο ΕΟΠΥΥ, το χρονικό των ιατρικών επισκέψεων και τα φάρμακα τα οποία συνταγογραφούνται.

Πηγή: capital.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό