Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η σωστή προσέγγιση στην παιδική και βρεφική δυσκοιλιότητα

24/4/2024 1:07:00 πμ
Από την ZARBIS PHARMACEUTICAL
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η σωστή αντιμετώπιση της παιδικής δυσκοιλιότητας έχει τρία στάδια. Αρχικά, τα παιδιά που φτάνουν στο φαρμακείο με δυσκοιλιότητα είναι πολύ πιθανό να έχουν συσσωρευμένη μάζα αφυδατωμένων κοπράνων (κοπρόλιθοι), η οποία πρέπει να απομακρυνθεί πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Σύμφωνα με την ESPGHAN η μακρογόλη και η γλυκερίνη σε υποκλυσμό είναι εξίσου αποτελεσματικές και ασφαλείς. Ωστόσο υπάρχουν διαφορές. 


Τα υπόθετα και τα μικροκλύσματα δρουν άμεσα, είναι για κάθε ηλικία και είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να μην προκαλούν πόνο. Είναι ιδανικά για παιδιά που δυσφορούν. 


Αντίθετα η μακρογόλη απαιτεί «δόση εφόδου» (1.5g/kg βάρους) που μπορεί να προκαλέσει διάρροια, και δρα σε 24-48 ώρες, που ίσως είναι πολύ για παιδί που δυσφορεί. Η μακρογόλη είναι ιδανική για θεραπεία συντήρησης, διότι είναι αποτελεσματική, ασφαλής και δεν απορροφάται από τον οργανισμό. Προτείνετε χαμηλή ημερήσια δόση (0,3 g/kg) και αυξήστε σε 0,6g/kg σταδιακά αν χρειαστεί. Η θεραπεία κρατάει 1-3 μήνες ώστε να επανέλθει το έντερο στο φυσιολογικό του ρυθμό χωρίς υπακτικά. Προτείνετε το πόσιμο διάλυμα Laxaney ORAL, το πρώτο στην Ελλάδα κατάλληλο από 6 μηνών, ή το Laxaney SACHET σε φακελίσκους.



Ο πιο συχνός λόγος παιδικής δυσκοιλιότητας είναι η ελλιπής διατροφή σε φυτικές ίνες. Αν ο μικρός ασθενής σας δεν τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά, προτείνετε Laxaney PREBIO: πρεβιοτικές φυτικές ίνες ινουλίνης, τις μόνες με εγκεκριμένο ισχυρισμό υγείας από την EFSA. Είναι ο αμέσως πιο φυσικός και ευχάριστος τρόπος το παιδί να προλάβει ή να ξεπεράσει την παιδική δυσκοιλιότητα. 


Πότε είναι προτιμότερα τα υπόθετα, και πότε το μικροκλύσμα γλυκερίνης; Σε ποιες περιπτώσεις προτείνετε πρεβιοτικά και σε ποιες περιπτώσεις προβιοτικά; Μάθετε περισσότερα εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με ηφαιστειακό νερό, νιασιναμίδη και γλυκερίνη
Νέο προϊόν με mega ποσότητα για μακρόχρονη χρήση - Με μακρογόλη 3350, χρήσιμο στην αντιμετώπιση της παιδικής δυσκοιλιότητας






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"