Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Η Sanofi εξαγοράζει την Protein Sciences

26/7/2017 12:43:59 μμ
Αντιγριπικό εμβόλιο με ανασυνδυασμένο DNA προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sanofi ανακοίνωσε την εξαγορά της Protein Sciences, μιας ιδιωτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που παρασκευάζει εμβόλια με έδρα το Μέριντεν, στην πολιτεία Κονέκτικατ των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Sanofi θα προκαταβάλει 650 εκατομμύρια δολάρια, και επιπλέον έως 100 εκατομμύρια δολάρια κατόπιν της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.


Η Protein Sciences έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Οκτώβριο του 2016 για το τετραπλό εμβόλιο κατά της γρίπης Flublok®το μοναδικό εμβόλιο κατά της γρίπης που βασίζεται σε ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, το οποίο έχει λάβει έγκριση από τον FDA.


Η εξαγορά, η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Protein Sciences, καθώς και την πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.


"Η απόκτηση της Protein Sciences θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας κατά της γρίπης με την προσθήκη ενός εμβολίου που δεν βασίζεται σε καλλιέργεια του ιού σε αυγά", δήλωσε ο κ. David Loew, Executive Vice President, Sanofi και Head of Sanofi Pasteur, του τομέα εμβολίων της Sanofi.

"H Protein Sciences αναζητούσε ενεργά μια ευκαιρία να εξελίξει τις επιχειρήσεις της, ειδικά στις ΗΠΑ", δήλωσε ο κ. Manon M.J. Cox, President and Chief Executive Officer της Protein Sciences και πρόσθεσε ότι "ως μέρος της Sanofi Pasteur, αναμένουμε ότι το εμβόλιο Flublok® κατά της γρίπης θα ωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Sanofi Pasteur στο πεδίο των εμβολίων γρίπης."

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη