Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα για ανοϊκούς ασθενείς

3/7/2017 9:47:18 πμ
Θα ασκούν τις νοητικές τους λειτουργίες με το κινητό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συγγενείς, φροντιστές και επαγγελματίες υγείας έχουν ένα νέο τρόπο να βοηθήσουν τους ασθενείς με αρχόμενη άνοια ή ήπια γνωστική διαταραχή να ασκούν τις νοητικές τους λειτουργίες: με το κινητό!


Μια νέα εφαρμογή, που μπορεί ο καθένας να κατεβάσει δωρεάν στο κινητό ή στο tablet του (συσκευές Android), προσφέρει νοητικές ασκήσεις για τους ασθενείς και προτείνει δραστηριότητες που μπορούν οι φροντιστές να κάνουν μαζί με τους ασθενείς. Η εφαρμογή περιγράφει αναλυτικά τις παρεμβάσεις, δίνει σαφείς οδηγίες, παραδείγματα, εκτυπώσιμο υλικό και βίντεο.

Πρόκειται για την εφαρμογή DiAnoia (Δι'Ανοια), από την ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία SciFy, η οποία εκπονεί ένα σημαντικό πρόγραμμα παρέμβασης στο χώρο της άνοιας και στοχεύει στη δημιουργία και άλλων σχετικών «εργαλείων» στο μέλλον.


Η DiAnoia, παρέχοντας πληθώρα γνώσεων και απλές τεχνικές μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων, απευθύνεται σε φροντιστές ατόμων με άνοια, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας, ενώ αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη σε δομές μη εξειδικευμένες στην άνοια, όπως τα ΚΑΠΗ.


Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αναπτύσσεται μια εφαρμογή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικότητας των ανθρώπων με άνοια.

Ο κώδικας της εφαρμογής, η οποία σχεδιάσθηκε με την επιστημονική επιμέλεια της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών, είναι ελεύθερα διαθέσιμος στο GitHub, ώστε όσοι θέλουν, να μπορούν να τον εξελίξουν περαιτέρω.


ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους