Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η ψηφιακή υπογραφή των συνταγών γίνεται υποχρεωτική!

12/2/2018 1:22:55 μμ
Παρατείνεται η δωρεάν διάθεση των USB token
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ΗΔΙΚΑ και το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει την υποχρεωτική χρήση της ψηφιακής υπογραφής (Α.Δ.Δ.Υ.: Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής - USB token) από γιατρούς και φαρμακοποιούς, σύμφωνα με ανακοίνωση στο e-prescription.gr (o ιστότοπος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης).


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΗΔΙΚΑ -σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)- εργάζεται στην κατεύθυνση βελτίωσης των διαδικασιών ασφαλούς πρόσβασης στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται η υποχρεωτική χρήση του Α.Δ.Δ.Υ. για την είσοδο του χρήστη στα συστήματα Ηλεκτρονικής Υγείας της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Ιατρικός Φάκελος Πρωτοβάθμιας).


Καλούνται συνεπώς οι χρήστες των εφαρμογών αυτών, γιατροί και φαρμακοποιοί, που δεν έχουν ακόμη αιτηθεί για ΑΔΔΥ, να προχωρήσουν στην αίτηση έως 12-3-2018, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στο portal της "Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης" (βρείτε τις οδηγίες εδώ).


Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διάθεση των USB token και η δημιουργία ψηφιακών πιστοποιητικών ήταν σε εξέλιξη έως τις 12-12-2017, αλλά η ΗΔΙΚΑ έχει έρθει τώρα σε συμφωνία με τον πάροχο των ψηφιακών πιστοποιητικών για παράταση της δωρεάν διάθεσης για όσες αιτήσεις κατατεθούν έως τις 12-3-2018.


Παράλληλα, καλούνται οι χρήστες που έχουν παραλάβει το USB token, αλλά το έχουν απολέσει ή έχουν ξεχάσει το ΡΙΝ της συσκευής, να προχωρήσουν σε αίτηση αντικατάστασης του USB token έως τις 12-3-2018.


Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες προς τους χρήστες για δοκιμή λειτουργίας του USB token.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά